Η συνταρακτική τραγωδία στα Τέμπη

Τρί, 07/03/2023 - 14:11

Πολλά τα ερωτήματα, έντονος ο προβληματισμός, αβάσταχτος ο πόνος, δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών. Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτείται από όλους τους φορείς πολιτικούς ή κοινωνικούς εντιμότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Δεν νοείται να επικρατεί πνεύμα κομματικής εκμετάλλευσης του δράματος ή επιδίωξη προσωπικών σκοπιμοτήτων. Εκείνο που απαιτεί η σκληρή πραγματικότητα είναι να λάμψει η αλήθεια, να επισημανθούν τα πραγματικά προβλήματα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων και να εκλείψει τάχιστα ο όποιος κίνδυνος υπάρχει στην κοινωνική μας ζωή.

Τα κόμματα έχουν πεδίο λαμπρό για να ασκήσουν το πολιτικό τους έργο, με πρώτιστο καθήκον να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες στη διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων και να προτάξουν πάνω απ' όλα την υποχρέωσή τους για ανάδειξη των μεγάλων θεμάτων, που απασχολούν τους συνανθρώπους μας.

Είναι αλήθεια ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κομματικοί φορείς ασχολήθηκαν έντονα με το θέμα των υποκλοπών. Δεν τους έμεινε χρόνος να αναδείξουν με το ίδιο πάθος και άλλα πιο σοβαρά προβλήματα όπως π.χ. αυτό της λειτουργίας των σιδηροδρόμων; Οι πολιτικοί μας οφείλουν να λειτουργούν με ευσυνειδησία όπως ο Προμηθέας και όχι να ακολουθούν με ευκολία το παράδειγμα του Επιμηθέα.

Αυτές τις τραγικές στιγμές δεν έχουν θέση τα κομματικά τερτίπια. Οι ηγήτορες της χώρας οφείλουν να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό για τα δικά τους λάθη. Γιατί δεν θα είναι πειστικοί αν ισχυριστούν ότι είναι αλάνθαστοι και ότι η πορεία τους μέχρι τώρα ήταν τόσο άψογη. Εδώ μας καθοδηγεί η Αγία Γραφή με τη φράση: “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”.

 

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη