Κατάρρευση των βορειοανατολικών τοιχών τής Ιεράς Μονής Μυρτιδιωτίσσης!

Σάβ, 03/11/2018 - 09:08
Λευτέρης Πυκνής

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας και δημόσια τις ευχές μου για τα 72 χρόνια που κλείνει σήμερα 3 Νοεμβρίου ο αδελφόφιλος Καριαμομίχαλος!

Δεν θα γίνω κουραστικός και θα μπω απ' ευθείας στο θέμα που θέλω δημοσίως να προβάλω! Απευθύνομαι προς κάθε αρμόδιο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό και Τοπικό Δημοτικό ή Περιφεριακό υπεύθυνο.

Χθες μετά από πεντέμισι χρόνια το ιερό καθήκον μου προς την Ιουλία, με έφερε εντός των τοιχών του μοναστηρίου της Παναγιάς της Μυρτιδιωτίσης.

Είχα να το επισκεφτώ πάνω από πέντε χρόνια, μόλις μπήκα στον προαύλιο χώρο χτύπησαν τα καμπανάκια στο μυαλό μου. Το θέαμα αποκαρδιοτικό, τα βορειοανατολικά τείχη έτοιμα να γκρεμίσουν, να κατρακυλήσουν και να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα!

Δεν θα αναφερθώ στiς ανακρίβιες που αναφέρονται στο ημερολόγιο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου Ψαρών και Οινουσσών, του έτους 2018 περί δήθεν (6) μοναχών, αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς και να λέμε ότι έχουμε μοναχούς ανίπαρκτους. Ας είναι καλά ο Αρχιμανδρίτης Βικέντιος μοναχικός θαμώνας της μονής.

Κύριε δήμαρχε είστε αρχιτέκτονας και από μικρό παιδί, μέσα στήν έκκλησια.

Κύριε αντιπεριφερειάρχα είστε από πολλά χρόνια ιεροψάλτης και μάλιστα πάρα πολύ καλός! Αυτή την φορά σας κάνω έκκληση και παράκληση να φροντίσετε όλοι σας να μην γκρεμοτσακιστεί το μοναστήρι. Δείξτε λίγο ενδιαφέρον εκτός των προ εκλογικών σας καθημερινώς ένεργειων, που έχετε πέσει με τα μούτρα για τον θώκο.

Αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν δω καμία ενέργεια θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει και ξέρετε όλοι σας ότι δεν όρροδω προ ουδενός. Θα ακούσετε δημοσίως τα εξ αμάξης.

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και προεκλογική περίοδο.

Εύχομαι σε όλους σας, καλό μήνα και καλά μυαλά για το καλό της Χίου.

Ο πάντα ονειροπόλος αισθηματίας Λευτέρης Πυκνής (Καλλιμασιώτης).

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή