Κυριακή της Ορθοδοξίας και κυβερνητικά (υποκριτικά) τρικ

Δευ, 22/03/2021 - 15:53

Κυριακή της Ορθοδοξίας, η "Μητσοτακική" κοροϊδία κατά των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών καλά κρατεί !

Εκδίδει η κυβέρνηση ανακοινώσεις ότι, ανοίγουν οι Ναοί για τους πιστούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Παρασκευή των Β' Χαιρετισμών, με τη συμμετοχή εως 20 ατόμων.

Το έκαναν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ και έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο.

Όμως, αίφνης, όλοι "προσγειώθηκαν" μόλις άκουσαν ότι, αφορά μόνο τους Μητροπολιτικούς Ναούς κάθε Δήμου...!

Δηλαδή, στη Χίο των 50.000 κατοίκων, επιτρέπεται να εκκλησιαστούν μόλις 20 πιστοί στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Μιλάμε για τέτοια κοροϊδία...

Ήσαν δε τόσο άσχετοι όσοι την συνέταξαν που έγραψαν για τους "Καθεδρικούς Ναούς" (στη Μητρόπολη Χίου Καθεδρικός Ναός είναι ο Άγιος Γεώργιος Βροντάδου).

Την ανακοίνωση εξέδωσαν οι κυβερνητικοί, ως επικοινωνιακό τρικ, για να "κοιμήσουν" τον πιστό λαό, που έχει αγανακτήσει με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όταν σε όλα τα Ορθόδοξα κράτη οι Ναοί είναι ανοικτοί εξ αρχής (Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, κλπ) τηρουμένων πάντα όλων των μέτρων ατομικής προστασίας (1 πιστός ανά 15 τ.μ., αποστάσεις, μάσκες, έλεγχος, .κλπ.).

Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν την δωρεάν διάθεση μέσω των φαρμακείων των τεστ ανίχνευσης κορονοιου (και πολύ ορθά), μέτρο όμως που θα οδηγήσει 20 άτομα στην ουρά κάθε φαρμακείου, δηλαδή όσα άτομα οι ίδιοι -που μιλούν για αυστηρότητα επαφών- επιτρέπουν να εκκλησιαστούν σε ένα μόλις Ναό στο νησί των 50.000 κατοίκων !!!

Υποκρισία και κυνισμός!

Τελικά, ώρες ώρες απορώ εάν έχει μεγαλύτερο αντιεκκλησιαστικό μένος ο Τσίπρας ή ο νεότερος Μητσοτάκης...!

Είπα και άλλοτε ότι, πάντοτε με κάποιο πρόσχημα, οι αριστερές κυβερνήσεις περνούν τα πλέον αντιεργατικά μέτρα και οι δεξιές τα πλέον αντιεκκλησιαστικά.

Να ξέρετε ότι ο κόσμος "βράζει" (ασχέτως εάν δεν εκδηλώνεται, διότι και έχει κουραστεί, αλλά και διότι δεν θέλει να στοχοποιηθει) και ουδείς γνωρίζει όλο αυτό πως θα αποτυπωθεί στην κάλπη εν ημέρα λαϊκής κρίσεως !

Εάν ζούσε ο Αβέρωφ, ο γέρο Καραμανλής και ο Ζολώτας, μπορεί και να "ξαναπέθαιναν" με τα καμώματα του σημερινού διαδόχου τους!

Άλλες απόψεις: Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου