Λίγες σκέψεις για την ανυπαρξία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα μέτρα ενάντια στην πανδημία

Τρί, 06/04/2021 - 17:24

Στην αρχή είχα πει, να μην γράψω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά οι τελευταίες ειδήσεις δεν μπορούσαν να με αφήσουν αδιάφορο. Αρχικά για να μην ισοπεδώσουμε τα πάντα, η προσφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Νοσοκομείο είναι σημαντική και αξίζουν συγχαρητηρίων.

Θέλω να μείνω σε δύο σημεία όμως. Αρχικά με την εμφάνιση του τρίτου κύματος στο νησί  τα δεδομένα  έδειχναν εισαγόμενα κρούσματα. Tότε αρκετός κόσμος έκανε έκκληση στα social media για την διενέργεια τεστ στις δύο πύλες εισόδου. Τότε ξεκίνησε το γνωστό, θέλουμε, αλλά δεν γίνεται, δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, δεν… δεν… δεν..

Η καλύτερη απάντηση ήρθε αρχικά από το Καστελλόριζο και πρόσφατα από την Μύκονο. Τα δύο νησιά διενεργούν τεστ σε όσους εισέρχονται στο νησί, με δικά τους έξοδα.

Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

Το δεύτερο σημείο, αφορά τις τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες γίνονται τα τεστ στην Πλατεία. Προσωπικό και πολίτες είναι εκτεθειμένοι σε κάθε λογής καιρό, προχθές κόσμος περίμενε μέσα στην λασποβροχή για να κάνει τεστ, αύριο θα περιμένει μέσα στον ήλιο και την ζέστη.; Είναι άραγε τόσο δύσκολο να βρεθεί ένας αξιοπρεπής χώρος για την διενέργεια των τεστ;

Υ.Γ. (1): Ελπίζω να βρείτε λύσεις πριν τελειώσει η πανδημία.

Υ.Γ. (2): Αφήστε κάτω τις μικροπολιτικές και ασχοληθείτε με τα θέματα αυτά.

Το να κουνάτε μόνιμα το χέρι στον κόσμο που καθημερινά αποδεικνύει, στην πλατεία, στο ΙΚΑ ότι θέλει να προστατευτεί είναι ντροπιαστικό.

Ένα χρόνο ένα μεγάλος μέρος της Χίου έδειξε σε όλους την υπευθυνότητα του και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ένα χρόνο τώρα η πανδημία σας ξεπερνάει και μετά τρέχουμε... Βέβαια το να κουνάς το δάχτυλο είναι εύκολο, όταν εσύ είσαι απών.

Η κοινωνία κουράστηκε να βλέπει δάχτυλα υψωμένα εναντίον της.

Χρειάζεται προσοχή από όλους. Κάνω πρόσκληση στον Ιατρικό Σύλλογο ως έναν φορέα που όλο αυτό τον καιρό έδειξε το επίπεδο του, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την σωστή ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια. Θέλουμε να ακούμε σοβαρές απόψεις και όχι την άσχετες.

Υ.Γ. (3): Αφήστε τους εμβολιασμούς έξω από τον πόλεμο της πολιτικής και πείστε τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια με τεκμηριωμένα επιχειρήματα. 

Υ.Γ. (4): Πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στα εμβολιαστικά κέντρα που επιτελούν το έργο τους. Καλή δύναμη σε όλους στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Νοσοκομείο της Χίου (γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στην καθαριότητα).

Η Χίος θα τα καταφέρει! Όπως ξέρει πάντα να το κάνει! 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Χάμπα