
Διαβάζω διάφορα σχόλια σχετικά με την κατάσταση του Αγροτικού τομέα στην Χίο, και τον ρόλο της ΕΜΧ.
Όλοι συμφωνούν ότι η καλλιέργεια μαστίχας δεν μαστίζεται από τα προβλήματα άλλων καλλιεργειών οι περισσότεροι όμως σχολιάζοντες αποδίδουν αυτή την επιτυχία σε παράγοντες άλλους από αυτούς που ισχύουν. (Αναγκαστικότητα, Μοναδικότητα, Ιδιώτες κλπ κλπ)
Να γράψω λοιπόν κι εγώ τα δικά μου :
Το βασικό πλεονέκτημα της Ένωσης, είναι ότι έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον εγχώριο και διεθνές και να μεταβάλλεται αναπτυσσόμενη διαχρονικά.
Επιπλέον έχει την τύχη να απαρτίζεται από συνειδητοποιημένους Συνεταιριστές, να υπηρετείται από στελέχη με υψηλή Επαγγελματική και Επιστημονική επάρκεια, και να διοικείται από ανθρώπους που θέλουν να υπηρετήσουν το προϊόν, τον Οργανισμό και τον τόπο τους και όχι να καλύψουν την αυταρέσκεια τους.
Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς τους βασικούς λόγους διάκρισης σε τοπικό, και Εθνικό επίπεδο, και ας έχουμε υπ όψιν μας ότι η φιλοσοφία που μας διέπει αφορά την διαχρονική και συνεχή εξέλιξη του προϊόντος και την πρωτοκαθεδρία της ΕΜΧ ως μία σύγχρονη Συνεταιριστική Επιχείρηση, πρότυπο για όλη την Ελλάδα, με κύριους ωφελούμενους τους μαστιχοπαραγωγούς και την Χίο.


































