Ο "κεραυνός εν αιθρία" και η "Κιβωτός του κόσμου"

Παρ, 09/12/2022 - 12:55

Γράφει ο Αναστ. Ι. Τριπολίτης, Ιατρός και γείτων της «Κιβωτού»

Όσοι διαβάζουν τα κείμενά μου, γνωρίζουν από «πρώτο χέρι», ότι είμαι Χιώτης γέννημα-θρέμμα και ότι υπεραγαπώ τον τόπο μου!... Δεν μπορώ λοιπόν να μείνω αδιάφορος γι’αυτά που καταλογίζουν στον γείτονά μου, είτε αυτός είναι Κληρικός, είτε Λαϊκός! Ένας ακόμη λόγος που εμπλέκομαι με το θέμα[1] είναι ότι ουδέποτε βοήθησα την «Κιβωτό» (τον π. Αντώνη, δηλαδή) και – καλώς ή κακώς – έχω τύψεις συνειδήσεως! Εδώ να σημειώσω ότι δεν κάνω το δικηγόρο κανενός, κι εάν κάποιος είναι ένοχος πρέπει να πληρώσει.

Στο φύλλο λοιπόν της πολύ συντηρητικής εφημερίδος «ΕΣΤΙΑ» με ημερομηνία 21/11/2022, στην πρώτη σελίδα και εις περίοπτη θέση διαβάζω άρθρο με τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "αφόρισε" τον πατέρα Αντώνιο», και αμέσως πιο κάτω άλλο άρθρο της ιδίας εφημερίδος με τίτλο «Τεκμήριο αθωότητος και διακοπή χορηγίας» υπογεγραμμένο από τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Καπράνο. Επειδή λοιπόν γνωρίζω αρκετά καλά τον Αρχιεπίσκοπο[2] με τον ήπιο χαρακτήρα Του, διερωτώμαι πώς βιάστηκε και «αφόρισε» τον π. Αντώνιο τη στιγμή που, όπως γράφει και ο κ. Καπράνος, υφίσταται ακόμη το «τεκμήριο αθωότητος» (δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η ενοχή του). Ακόμη, πώς θα φάνε κάτι τα 200 και πλέον παιδιά[3] που αυτή τη στιγμή ζουν στις «δομές» της Κιβωτού (4 ή 5 δομές); Αλήθεια διερωτώμαι γιατί έκλεισαν τα (Κρατικά) Ορφανοτροφεία; Νομίζω ότι το κτίσμα της Χίου έχει δοθεί στο εκεί Πανεπιστήμιο(;).

Για να επανέλθω στον π. Αντώνη, ο εν λόγω ιερεύς προέρχεται από μια αξιοπρεπή οικογένεια και ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι Ηγούμενος στη Νέα Μονή της Χίου. Είναι παντρεμένος με μια γειτονοπούλα μου από επίσης αξιοπρεπή οικογένεια!... Τώρα, πώς έμπλεξε με την Κιβωτό δεν γνωρίζω, και αν υπάρχουν σεξουαλικά σκάνδαλα θα είμαι ο πρώτος που θα τον καταδικάσω σε… θάνατο[4]! Όμως διερωτώμαι: Πού ήταν τόσα χρόνια αυτοί (κι εγώ μαζί, που σήμερα – από τύψεις – κάνουν το δικηγόρο του) όταν κάποια στιγμή θα διερωτώντο οι ασχολούμενοι με την Κιβωτό «τι θα φάμε σήμερα»; Δεν αμφιβάλλω ότι και τιμωρίες θα υπήρχαν και κάποιο «χαστούκι» και κάποιο τράβηγμα αυτιού κλπ. κλπ.! Προέρχομαι από 5μελή οικογένεια και έχω 4 παιδιά, και καταλαβαίνω, και με καταλαβαίνουν όσοι έχουν παιδιά, τι φασαρία γίνεται μερικές φορές!...

Δεν θα ασχοληθώ με τις ΜΚΟ, ούτε με την Εκκλησία, διότι παντού υπάρχουν και «καλοί» και «κακοί», και σίγουρα θα βρω το μπελά μου!... Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εμπλακεί το ράσο σε σεξουαλικά σκάνδαλα!

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Σίγουρα κάτι βρωμάει στην υπόθεση, όμως (εμείς) ας κάνομε υπομονή. Το Κράτος όμως κάτι πρέπει να κάνει. Αν υπήρχαν τα Κρατικά Ορφανοτροφεία (χωρισμένα σε αγοριών και κοριτσιών) δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα, ή – τέλος πάντων – θα είχαμε λιγότερα.

Κλείνοντας, πρέπει να τονίσω ότι στη Χίο τουλάχιστον, τα παιδιά ζούσαν σε έναν πανέμορφο χώρο που είχε γίνει παλαιότερα για παρεμφερή σκοπό (για παιδιά).

Τελειώνω με την ευχή να αποδοθεί σωστή δικαιοσύνη χωρίς ακρότητες, και η «ΚΙΒΩΤΟΣ» να συνεχίσει να προσφέρει με τη βοήθεια και του Κράτους και των ιδιωτών.

 

 

Χαιρετώ,

πάντα με ΑΓΑΠΗ,

 

Α.Ι. Τριπολίτης

Ιατρός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.: (1) Έχει γραφεί στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: «Υμείς έστε το άλας της γης· εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;» Κουράγιο λοιπόν Κληρικοί και Λαϊκοί (Παπάδες και Διδάσκαλοι!...).  (2) Το πιο πάνω κείμενο έχει γραφεί στο πρώτο ήμισυ του Νοεμβρίου. Έκρινα τότε ότι «θα βρω το μπελά μου» αν το δημοσιεύσω και καλώς ή κακώς δεν το δημοσίευσα. Άλλωστε δεν γνωρίζω τίποτε (ούτε αν υπήρχαν) για τις άλλες δομές, είμαι τελείως αδιάβαστος και διερωτώμαι τι ήθελε η «Κιβωτός» 150-200 σπίτια(;;;). Τελειώνω, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και διερωτώμενος «πού ήταν τόσα χρόνια το Κράτος»; Τώρα όλοι γαυγίζουν και… δαγκώνουν. Μέσα σε τρεις (!!!) ημέρες τον… «έθαψαν» τον π. Αντώνη!!! Αδέλφια, «Καλή Φώτιση».

 

[1]     Κάποιος φίλος με συμβούλευσε «να μην ανακατευθώ διότι θα βρω τον μπελά μου»!...

[2]     Έχω διοργανώσει αρκετά ιατρικά συνέδρια, κάποια από τα οποία «άνοιξε» ο Αρχιεπίσκοπος και τον γνώρισα από κοντά.

[3]     Κάποιοι τα υπολογίζουν 135-400 άτομα (εντός και εκτός δομών).

[4]     Αυτή η αρρώστια, η διαστροφή, δεν γιατρεύεται με καμία ποινή, εκτός της θανατικής!...

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη