Οι Γονείς χρειάζονται ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ και ΟΧΙ ΑΥΤΟΦΟΡΟ!

Τετ, 17/08/2022 - 06:24
Αγαπητή Αλήθεια.
 
Με αφορμή την αυτόφορη σύλληψη των γονιών των ανηλίκων με παραβατική Συμπεριφορά, έχω να παραθέσω τα ακόλουθα:
 

Ομάδα "ACT/Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας" Ενα Πρόγραμμα των Αμερικανών (ΑΡΑ) και Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) για την επιμόρφωση Γονιών κι Εκπαιδευτικών για την Πρόληψη της Βίας και της Κακοποίησης των Παιδιών.  

Οι γονείς των ανήλικων παιδιών των Συμοριών με παραβατικές συμπεριφορές δεν διορθώνουν τα φαινόμενα Παιδικής Βίας. Αντί αυτού χρειάζονται επιμόρφωση και στήριξη πως να προλάβουν αυτά τα φαινόμενα που είναι πλέον αυξανόμενα και παρατηρούνται ακόμα και στα Νηπιαγωγεία! Παραθέτω απόσπασμα από γράμμα- "κραυγή αγωνίας" θα έλεγα από Νηπιαγωγείο στην Αττική:  

«Το θέμα της διαδ. συνάντησης μας είναι: «Οι σχέσεις των μαθητών» -τριών.Η θέσπιση ορίων και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος» αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ τους».

Το θέμα αυτό,  αποφασίστηκε να μας απασχολήσει σύσσωμα ως Σύλλογο Διδασκόντων, μετά  από τα φαινόμενα βίας,αγένειας ,ασέβειας που παρατηρήθηκαν όχι μόνο μεταξύ των παιδιών ,αλλά και προς τις ίδιες τις δασκάλες τους. Ιδιαίτερα ,στο ολοήμερο τμήμα, εμφανίζονται συνεχώς τέτοια προβλήματα, που οι συνάδελφοι προσπαθούν και με την βοήθεια των γονέων ,να αντιμετωπίσουν. Να τονίσω πως παράλληλα αυτών των φαινομένων υπήρξαν και επικίνδυνα περιστατικά ,που συνεχίζουν να μας προβληματίζουν έντονα και επιθυμούμε την σοφή διαχείριση και επίλυση τους. 

Αυτά τα φαινόμενα περνούν στα ψιλά γράμματα των Ειδήσεων στα ΜΜΕ και οι Αρμόδιο ούτε ακούν ούτε ανταποκρίνονται στις επανειλημμένες ενημερώσεις των καθ'ύλην αρμοδίων Επιστημόνων, όπως του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που έχει ειδικά εκπαιδευμένα μέλη στην Επιμόρφωση Γονιών-Εκπαιδευτικών για την Πρόληψη της Βίας!! Ενα Πρόγραμμα Εγκεκριμένο από τον Π.Ο.Υ. και πεντε ακόμα παγκοσμίου κύρους Φορείς όπως το CDCP κ.α.

Και χρηματοδοτείται από Ακαημαϊκούς και Κρατικούς Φορείς στις ΗΠΑ και 18 ακόμα Χώρες ΕΚΤΟΣ της Ελλάδος!! 

 

Παντελής Πρώιος, Ψυχολόγος, Συντονιστής του Προγράμματος ACT/ΜΜΜΕ-Βίας του ΣΕΨ. 6976643588, pproios@hotmail.com.  

Άλλες απόψεις: Του Παντελή Πρώϊου