Οκτώβριος 2022, Οδός Κοίλων 20, Βροντάδος

Παρ, 07/10/2022 - 09:53

Στην συγκεκριμένη περιοχή, απόγευμα Σαββάτου 01/10/22 γυρίζονται σκηνές, από ταινία του 1960.

     Παρόντες:

     Όλη η γειτονιά.

     Ένα γεμάτο τουριστικό λεωφορείο, που επέστρεφε από την Β. Χίο, ακινητοποιημένο, λόγω του στενού οδοστρώματος & των παρκαρισμένων Ι.Χ.

     Μπροστά & πίσω μου δυο τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα, που συνεχώς μεγάλωνε.

     Το όμορφο σκηνικό, συμπλήρωναν, τα συνεχή κορναρίσματα & ποικιλία <<ευχών>> προς κάθε υπεύθυνο.

     Οι φιλότιμες προσπάθειες ήταν επίμονες & συνεχείς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.    

     Ακόμη & η μετακίνηση σταθμευμένων οχημάτων με τα χέρια, δεν απέδωσε, λόγω έλλειψης χώρου.

     Μοναδική λύση απέμεινε η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων, με την ατυχία όμως, ο ιδιοκτήτης του, πλέον απαραίτητο, να βρίσκεται σε γάμο, στον Άγιο Σπυρίδωνα, & έπρεπε αναγκαστικά να επιστρέψει.

     Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ένας-ένας αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε, ότι η μοναδική διέξοδος, είναι οπισθοχώρηση & αναζήτηση διαδρόμων, μέσα από παράδρομους, όπως & κάναμε.

     Παρόμοια σκηνικά είναι η καθημερινότητα δυστυχώς, για όλο το κομμάτι του ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ !!!!!!!!! από τον κόμβο του Περιφερειακού στο Λατόμι, μέχρι τις στροφές του Αίπους, μήκους περίπου 2.500 μέτρων.

     Ένας πραγματικός εφιάλτης, για τους κατοίκους του παραπάνω δρόμου, και τους κατοίκους, ολόκληρης της Βόρειας Χίου, που αναγκαστικά τον χρησιμοποιούν.

     Όλα αυτά επειδή κάποιοι ισχυρίζονται, ότι αν κοπούν ορισμένα πεύκα & γίνει παράκαμψη του Βροντάδου, μέσω του υπάρχοντος Περιφερειακού, θα αλλάξει το οικοσύστημα της περιοχής και θα αλλοιωθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΠΑΡΕ  ΤΟ  ΑΥΓΟ  ΚΑΙ  ΚΟΥΡΕΥΤΟ

 

Άλλες απόψεις: Του Μιχάλη Φυτούση