Χίος, Τετάρτη 22 Μαΐου

Ποιητές εκ του προχείρου έχων την μορφή του... χοίρου

Σάβ, 09/02/2019 - 06:16
Λευτέρης Πυκνής

Τύφλα στόν Σεφέρη τόν Ελύτη ,τόν Καβάφη τον Βαλαωρίτη καί,όλους τούς κλασικούς και μοντέρνους ποιητές άκόμη και σατυρικούς Σουρή και βάλε ! Χάρμα οπτικοακουστικό για σαρανταπέντε μαθητές στα θεωρεία του ναού των τριακοσίων καρεκλοκένταυρων!

Ο μπαξές είχε άπ´όλα τα φρούτα και ζαρζαβατικά ! Κολοκύθια,ταμπουράδες μπανανόφλουδες,γενικώς άγγουροντοματοσαλάτα με ποιητική άδεία !

Καινούργιους τόπους δέν θά βρείς,Δέν θά βρεις άλλες θάλασσες ,η πόλις θα σ´ακολουθεί !!!

Και ακολουθούν οί στίχοι που είπε ό φίλος του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη Ύπουργού Ναυτικών στον πορτιέρη του υπουργείου ό ρακένδυτος πού είχε ξοδέψει όλη του την περιουσία στον αγώνα του 1821 ´Υδραίος Ματρόζος όταν δεν τον άφηνε νά μπεί στο Υπουργείο. { ´Αν οι ζητιάνοι σάν κι έμέ δέν έχυναν το αίμα,Καπεταναίος σαν κι έσε δέν θα φορούσαν στέμμα } !!!

Καί Κλάμα η Κυρία ! Τί να πούμε Γιά το μελόδραμα ,τον τραγέλαφο τήν πολιτική γελοιοποίηση;Το ύστατο στάδιο της απαξίωσης;

Το πες και το κάνες ότι θα με τυραννήσεις όταν τα χείλη μου μιά φορά θα τα φιλήσεις,Κι όπως σε παίδεψα έτσι θα με βασανίσεις άχ Τώρα πού γίνα θύμα στα φιλιά σου ,κάνε ό,τι θές κι ό,τι πεί η καρδιά σου.

´Ηρθε η ώρα σου ό,τι θέλεις να μου κάνεις ήρθε η ώρα σου τη ζωή να μου πικράνεις κι είναι στό χέρι σου κι όταν θές να με πεθάνεις! Το πες καί το ´κανες κι όμως όσο κι άν πονάω όσο κι άν ψήνομαι και σκληρές στιγμές περνάω κάνε το κέφι σου τώρα πιά που σ´αγαπάω.

Μέ τι καρδιά θα σ´αποχαιρετήσω μέ τι καρδιά τον κόσμο ν´αρνηθώ σε σκοτεινό γεφύρι θα καθίσω σέ σκοτεινό ποτάμι θα σταθώ .Δώς´μου φωτιά τη νύχτα μου να σβήσω Δώσ´ μου φωτιά στον ήλιο να βρεθώ!

Τελικά πήραν φωτιά τά έδρανα και είδαμε το θέατρο του παραλόγου ,του Καραγκιόζη και την τραγωδία του ´Εθνους με τούς τραμπούκους πού πληγώνουν τήν ύπερηφάνεια καί την αξιοπρέπεια μας ! Όλα άγοράζωνται και όλα πουλιούνται !

Πανταχού παρόν ο αόρατος Κυβερνήτης του πλανήτη θεός Μαμμωνάς που κατευθύνει και διοικεί τούς πάντες και τα πάντα ! Έμείς άπλώς είμαστε οδοντογλυφίδες! Καλά Κρασιά ! Η Δημοκρατία έμίλησε ! Άχ καί Βάχ ! Κατακαημένε Έλληνα !!

     Χίος 8 Φεβρουαρίου 2019  ώρα 23.40. Τελικά το σκορ  153 ---- καί παύλα!

         Λευτέρης Πυκνής. ( Μαλλιάς )   Καλλιμασιώτης

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή