Πόσο απέχει το Καστελόριζο απ΄την... Ελλάδα

Τρί, 04/08/2020 - 17:02
Γεωργούλης Θανάσης

 

Ακούω συνεχώς τον τούρκο εχθρό να επαναλαμβάνει το εχθρικό επιχείρημα ότι το Καστελόριζο βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και μόνο μερικά χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές. Στηριζόμενος, ο εχθρός, σ’ αυτήν την διανοητική ακροβασία, ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες τουρκικές ακτές στην περιοχή αυτού του μικρού και απομακρυσμένου από την Ηπειρωτική Ελλάδα νησιωτικού συμπλέγματος, δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να έχει μεγάλη ΑΟΖ ενώ τα νησιά μας πρέπει να έχουν μόνο έξι ναυτικά μίλια.

Το εξοργιστικό για μένα δεν είναι αυτό που λέει ο Τούρκος, ο οποίος αυτή την εποχή θέλει να φάει τον κόσμο. Το εξοργιστικό είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί, οι κυβερνώντες και ειδικά οι σύμβουλοί τους επί των εθνικών θεμάτων και των θεμάτων ασφαλείας, απαντούν σ’ αυτήν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας σαν να μην πρόκειται για κακόβουλη διαστρέβλωση αλλά σαν λογικό επιχείρημα και προσπαθούν μάταια μετά να το καταρρίψουν κάνοντας αναφορά σε αλλότριες καταστάσεις και πράγματα.

Αυτό είναι ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ και δεν ξέρω γιατί οι πολιτικοί μας και ειδικά οι κυβερνώντες, παίζουν το παιχνίδι του εχθρού και δεν λένε στους Τούρκους αυτό που θα έπρεπε να λέει ο κάθε Έλληνας, το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι ότι το Καστελόριζο απέχει 0 χιλιόμετρα από την Ελλάδα επειδή ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και αν θένε οι Τούρκοι να παίξουν με τις αποστάσεις, τότε το Καστελόριζο απέχει τόσο από την Άγκυρα, τόσο από την Κωνσταντινούπολη, τόσο από την Αίγυπτο και πάει λέγοντας.

Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω αυτά που λέγονται για γιουσουφάκια και γερμανοτσολιάδες σε ανώτατο επίπεδο, αν και υπάρχουν τέτοιοι μέσα στις ΜΚΟ που πραγματοποιούν το όνειρο του Σουλτάνου για την κατάκτηση και τον εξισλαμισμό της Ελλάδας και όχι μόνο, με όπλο την Μαζική Μετανάστευση, ονομάζοντας πρόσφυγα τον κάθε εισβολέα.

Όμως, πριν λίγο καιρό όταν ψηφιζόταν για πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος που είχε προταθεί από την Τουρκία και δεκάδες άλλες μουσουλμανικές χώρες, επειδή πια έχουν μπει τόσες τέτοιες χώρες στον ΟΗΕ που μπορούμε πλέον να μιλάμε για Οργανισμό των Ηνωμένων Μουσουλμανικών Εθνών, τότε, μόνο η Κύπρος και η Αρμενία αρνήθηκαν να τον ψηφίσουν ενώ η Ελλάδα είχε συναινέσει σιωπηρά.

Αργότερα όταν ακολούθησαν την Κύπρο και κάποιες άλλες χώρες η Ελλάδα σύρθηκε κυριολεκτικά μαζί τους και έτσι έφτασαν τις έντεκα περίπου. Ο Τούρκος βέβαια εξελέγη πρόεδρος αλλά η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να θεωρηθούν εξευτελισμένες επειδή αντιστάθηκαν και είπαν τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Προχθές όταν ετοιμαζόμουν να στείλω στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας το κείμενο που δημοσίευσα εδώ στην Χίο για τις Γαλλικές φρεγάτες και τις αποκαλύψεις του καθηγητή κ. Μάζη, έγραψα ένα συνοδευτικό σημείωμα ζητώντας συγνώμη από τους αδελφούς Κυπρίους για την συμπεριφορά των Ελληνικών Κυβερνήσεων, διαχρονικά, έναντι της Κύπρου. Το έκανα επειδή είχα ακούσει τις απειλητικές δηλώσεις της Αιγύπτου εναντίον της Τουρκίας για τις έρευνες που αυτή κάνει μέσα στην Κυπρο-Αιγυπτο-Ελληνική ΑΟΖ και ειλικρινά ντράπηκα για λογαριασμό μας.

Σαν να το ήξερα, είχα ήδη γράψει στο κείμενο Οι Γαλλικές Φρεγάτες: ο πρωθυπουργός σύντομα θα κάνει μια δήλωση ελπίζω… και αφού τα έγραψα όλα αυτά βγαίνει ο Ζιακόπουλος την άλλη μέρα και προσπαθεί να τα μπαλώσει για να μην βγει η Αίγυπτος πιο σύμμαχος με την Κύπρο από ότι η Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα για άλλη μια φορά σύρθηκε να πάρει θέση. Αν έβγαινε να μιλήσει ο πρωθυπουργός για αυτό το πολύ σοβαρό, το μοναδικό στην ιστορία θα έλεγα αμυντικό θέμα, που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο σαν μια ενότητα, και όχι για τον κορονοϊό, θα ήμουν πιο σίγουρος ότι τα λόγια της Κυβέρνησης θα έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα στο παρόν και στο μέλλον. Όταν όμως ο Ζιακόπουλος που την μία λέει το αντίθετο και την άλλη λέει ότι η Ελλάδα ΘΑ είναι στο πλευρό της Κύπρου ΟΤΑΝ αυτή θα δεχθεί ένοπλη επίθεση, τότε γυρίζω πλευρό… Η Ελλάδα και η Κύπρος, κύριοι, δέχονται ήδη επίθεση από την Τουρκία με κάθε τρόπο και με κάθε όπλο, υβριδικό ή μη. Ποιους κοροϊδεύετε;

ΟΛΟΙ: Η Γαλλία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Αρμενία, το Κουρδιστάν ακόμα και η Συρία πρέπει να ενωθούν σαν μια γροθιά ενάντια στον κοινό εχθρό. Έτσι μόνο θα αποφευχθεί ο πόλεμος, ο οποίος όμως αν τελικά δεν αποφευχθεί θα μας βρει με τους νικητές, δηλαδή με τη σωστή πλευρά και όχι με τους Τούρκους…

Άλλες απόψεις: του Θανάση Γεωργούλη