Προς τους... εραστές του περιβάλλοντος και άλλους συνοδοιπόρους

Τετ, 09/08/2023 - 09:41

Η πρόσφατη φωτιά στη Κατάβαση και η προηγηθείσα εορτή της Αγίας Μαρκέλλας ανέδειξε με το χειρότερο τρόπο το μεγαλύτερο πρόβλημα της Βόρεια Χίου και κυρίως της Αμανής και του ΠΙτυούς.

Συγκεκριμένα όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν τις μέρες αυτές στα σοκάκια του Δυτικού Βροντάδου μήκους πλέον των 3 χιλ. που εν έτη 2023 χρησιμοποιούμε για ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ οδό διπλής κατεύθυνσης, με παρκαρισμένα εκατέρωθεν αυτοκίνητα δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι - διερχόμενοι - πυροσβέστες - εθελοντές έζησαν με το χειρότερο τρόπο αυτό που εμείς οι κάτοικοι της Β Χίου ζούμε καθημερινά.

Σημειωτέον ότι είναι η μοναδική πρόσβαση σε ολόκληρη την Χίο.

Πληροφορούμε λοιπόν όλους αυτούς που με ακρότητες και αίολα προσχήματα για το περιβάλλον το πράσινο την κοιλάδα του Αρμένη τα νερά της Κλειδούς κ.λπ. είναι οι εν δυνάμει Νεκροθάφτες της Β. Χίου.

Στο ίδιο κάδρο τοποθετούμε και την σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας που επέλεξε να απορρίψει τις προτάσεις των μελετητών που η ίδια επέλεξε και να υιοθετήσει τις απόψεις των Αμπελοφιλοσόφων της ευρύτερης περιοχής, που θέλουν ο δρόμος να εφάπτεται του οικισμού, να γίνουν οι κατρακύλες οικόπεδα και να φθάσει μέχρι τα μισά [οικία Μανάρα] το υπόλοιπο θα το φτιάξει η άλλη γενιά και το εξωφρενικό με το ΔΙΠΛΑΣΙΟ κόστος αφού η σοβαρή αυτή πρόταση για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί τρεις γέφυρες τύπου Παντουκειούς

Θα μου πείτε γιατί αυτή η τραγελαφική κολοτούμπα τεχνικά & λογικά δεν εξηγείται οι κακές γλώσσες λένε ότι προηγούνται οι ψήφοι των εραστών του περιβάλλοντος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής.

Λυπάμαι… αλλά με τέτοιες αποφάσεις, μέλλον σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχει…

Άλλες απόψεις: Του Μιχάλη Φυτούση