Χίος, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Στου Μπελαμή το Ουζερί. Μέγαρο Μουσικής. Θεατρική Παράσταση !!!

Τετ, 12/06/2019 - 06:31
Λευτέρης Πυκνής

Ζητώ συγνώμη από το πνεύμα του Μεγάλου Σέρ του Ελληνικου πενταγράμμου που δανειζόμαστε το τραγούδι και τους στίχους του Μπελαμή το Ουζερί για να παρουσιάσω σε όλο το μεγαλείο την θεατρική παράσταση στο Μέγαρο μουσικής που έλαβε χώρα χθές το βράδυ μετά τις 8.30 μ.μ. από την θεατρική ομάδα του Σύριζα με πρωταγωνιστή τον Αλέξη και την συνοδεία του πίνοντας το ουζάκι και τον ναργιλέ στα τραπεζάκια της πίστας !

Αυτό ακριβώς το θέαμα αντικρίσαμε απο το κρατικό κανάλι που πήγαμε να ακούσουμε τα Νέα των 21.00 της 10 ΙΟΥΝΙΟΥ του 2019 !

Οι στίχοι που με  μεγάλη επιτυχία τόσα χρόνια διαχρονικά ακούμε απο ολα τα ΜΜΕ και ραδιόφωνα και cd  και dvd κ.λ.π.

Τους καταγράφω για να απολαύσετε το υπέροχο τραγούδι !

 Στου Μπελαμή το ουζερί , ..Τά ούζα έπινε σερί ,...το παληκάρι το χλωμό το πικραμένο ........´Οπως κι εγώ κάποια φορά ......Όταν με πρόδωσαν σκληρά......Και από τότε με πιοτό αργοπεθαίνω .....Λόγια πικρά,κορμιά νεκρά ......Βλέμμα σβησμένο .....Ζήση μου ψεύτρα και σκληρή ....Μου ´ δείξες δρόμο σκοτεινό ......Και λαθεμένο .....Παλικαράκι μου χλωμό άκου και εμένα τι θα σου πώ......δέν πρέπει άντρας για γυναίκα να δακρύζει .....Ξέχασ´ την και άλλη αγάπη βρεις.

Νομίζω  και πιστεύω οι στίχοι του τραγουδιού πηγαίνουν γάντι στα πρόσωπα τους πρωταγωνιστές και σε όλους τους παρευρισκομένους στο μεγάλο γλέντι που έκαψε καρδιές ,ενθουσίασε και αναπτέρωσε το κοινό και τους ενέπνευσε όνειρα θερινής νυχτός με παραμύθια της Χαλιμάς πίνοντας ούζο με χαλβά !

Τους χαλβάδιασε όλους στις μπαρούφες τις υποσχέσεις και τα ψέμματα με το πανηγυράκι επι της σκηνής με τα στρογγυλά τράπεζάκια και με τα γεμάτα ποτηράκια !

Εξαγγελίες ,φοροελαφρύνσεις που οι ίδιοι είχαν επιβάλει ,χιλιάδες θέσεις εργασίας ,σχολεία,νηπιαγωγεία ,μόνο παιδιά δε είπε οτι θα τους κάνει ΑΛΛΑ εξήγγειλε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ γάμο της εν Κανά της Γαλλιλέας με πολύχρωμα λουλούδια πούλουδα κλαρίνα  και,βιολιά !

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε ! Ο Θεός τους να βάλει το χέρι του ! Γιατι ο δικός μου η Παναγιά και ο Χριστός τα απεχθάνονται !

Σας εύχομαι καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα με όνειρα γλυκά !

Χίος 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ώρα 21.25 .... Λευτέρης Πυκνής ( Μαλλιάς ) Καλλιμασιώτης 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή