Τεστ και εμβολιασμός χωρίς ραντεβού στο νησί για να σώσουμε ότι σώζεται

Πέμ, 30/12/2021 - 09:14

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως ήταν αναμενόμενο έφτασε και στην Χίο. Αυτό μπορούμε να καταλάβουμε από την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες φτάνοντας σε νούμερα που δεν θα έχει δει ξανά το νησί.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα;

Τήρηση μέτρων από ΌΛΟΥΣ, τεστ και εμβολιασμός, αυτό προτείνουν οι ειδικοί.

Για πολλοστή φορά και ας γίνομαι λαϊκιστής για κάποιους θα πω ξανά τα ίδια:  

1) Άμεσα ο Δήμος  να στηρίξει τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Πλατεία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό με έκτακτη οικονομική βοήθεια να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα και να γίνει ευρύ κάλεσμα για ΔΩΡΕΑΝ τεστ στον πληθυσμό σταδιακά σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Στόχος ο εντοπισμός όλων των ασυμπτωματικών που ανέρχονται σε εκατοντάδες με βάση τα δεδομένα των ερευνών παγκοσμίως.

2) Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του εμβολιασμού και κυρίως της αναμνηστικής. 9 στους 10 στις ΜΕΘ της Βρετανίας δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Ο Δήμος και η Περιφέρεια άμεσα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε εμβολιασμό χωρίς ραντεβού στην Πλατεία ή στο γήπεδο. Σε όσες περιοχές έγινε,  είχε μεγάλη ανταπόκριση. Έτσι θα μπορέσουμε σε σύντομο διάστημα να εμβολιάσουμε όσους το θέλουν.

Μέχρι σήμερα 29/12 19.260 πολίτες έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ποσοστό 49.45% των πλήρως εμβολιασμένων. Πράγμα που δείχνει την απήχηση που έχει ο εμβολιασμός. Όποτε πρέπει να αυξήσουμε την δυνατότητα αυτή ΑΜΕΣΑ.

3) Οι έλεγχοι να είναι συνεχόμενοι για όλους και όσοι φοράνε την μάσκα για κασκόλ να τους δοθεί άμεσα το πρόστιμο, αφού δυστυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο έτσι.

Είναι δεδομένο ότι και τις επόμενες ημέρες θα δούμε αυξημένα κρούσματα. Με στοχευμένες παρεμβάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και την ατομική ευθύνη του καθενός μπορούμε σταδιακά να δώσουμε στο νησί ανάσα.

Καλώ την ύστατη ώρα τους τοπικούς άρχοντες σε ενότητα. Τον Ιατρικό Σύλλογο σε πλήρη ενεργοποίηση. Άμεσα να στηθεί κινητή μονάδα εμβολιασμών και εκτός Νοσοκομείου για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού και ενίσχυση του τεστινγκ για όλους.

Καλή Χρονιά και με αισιοδοξία ότι η άνοιξη του 2022 θα είναι καλύτερη για όλους!

 

 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Χάμπα