Επιτυχημένη παρουσία και για τον Μαμουνή!

Στην 3η θέση στους Άνδρες στα σκάφη 420 στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας!
Τρί, 13/09/2016 - 15:39
Στην 3η θέση στους Άνδρες στα σκάφη 420 στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας!

Διπλή ήταν η χιώτικη εκπροσώπηση στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας που έγιναν στην Παλαιά Φώκαια Αττικής. Εκτός από τον Φάνη Ζήση στα Όπτιμιστ, που εντυπωσίασε με την παρουσία του, είχαμε και διάκριση στα σκάφη τύπου 420. Ο Πέτρος Μαμουνής, που προέρχεται από το Ν.Ο. Χίου αλλά τα τελευταία 3 χρόνια έχει μεταπηδήσει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, αφού δεν καλλιεργείται στη Χίο ο συγκεκριμένος τύπος σκαφών, διακρίθηκε στην κατηγορία του. Ο 19χρονος χιώτης ιστιοπλόος μαζί με τον Γιάννη Παππά ήταν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ κατέκτησαν την 3η θέση και το κύπελλο στην κατηγορία των Ανδρών, πίσω επίσης από δύο ελληνικά πληρώματα που τα αποτελούσαν οι Γουργιώτης - Μπάτσης και Αθανασόπουλος - Τέλλης.
Στις 11 ιστιοδρομίες που έγιναν είχαν εξαιρετικά πλασαρίσματα και βρίσκονταν συνέχεια στις πρώτες θέσεις. Τερμάτισαν στη 2η θέση στην 9η ιστιοδρομία, σε τρεις ιστιοδρομίες (1η, 2η, 8η) ήταν στην 3η θέση και στις υπόλοιπες ήταν: 3η ιστιοδρομία: 5οι, 4η ιστιοδρομία: 6οι, 5η ιστιοδρομία: 6οι, 6η ιστιοδρομία: 4οι, 7η ιστιοδρομία: 4οι, 10η ιστιοδρομία: 5οι και 11η ιστιοδρομία: 5οι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στέφθηκε βαλκανιονίκης στον συγκεκριμένο τύπο σκαφών αθλητής που προέρχεται από τις τάξεις του Ν.Ο. Χίου!

Σχετικά Άρθρα