Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

"Oλοι μαζί για την Μυρτώ" από την ΕΠΣ Χίου

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΦΑΦΑΛΙΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/12/2019 - 13:44

Ένα ακόμη τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο από την επιτροπή Υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου.

Αυτή την φορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κώστα Νικολαϊδη, τα έσοδα από το τουρνουά θα δοθούν στην οικογένεια της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, που είχε υποστεί κακοποίηση πριν από χρόνια στην Πάρο.

«Από το 2012 η οικογένεια της Μυρτούς, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα  σε διάφορα κέντρα αποκατάστασης και θέλουμε κι εμείς να βοηθήσουμε με ένα μικρό «λιθαράκι», ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης, προσκαλώντας το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο στο Φαφαλιείο Στάδιο.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα της ΕΠΣ ήταν αφιερωμένο στον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ με τον πρόεδρο της να τονίζει ότι είχε μεγάλη επιτυχία καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αρκετά ικανοποιητικό χρηματικό ποσό.

Παράλληλα ο κ.Νικολαϊδης αναφέρθηκε και στην διεξαγωγή  των αγώνων του 7ου ομίλου για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων Κ12 και Κ14, που θα διεξαχθεί μεταξύ 3 και 12 Ιανουαρίου του 2020 στην Χιο.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία εξετάζοντας τις προσφορές διαπίστωσε ότι η ΕΠΣ Χίου είχε καταθέσει την πιο συμφέρουσα πρόταση.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr