Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

"Αλλος δρόμος" για την δακοκτονία"

Πέμ, 25/04/2019 - 17:08

Ως περιφερειακή κίνηση, θεωρούμε σημαντικά τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στις διαδικασίες της Περιφέρειας για τη δακοκτονία και ανησυχούμε μήπως οδηγήσει σε καθυστέρηση και χρονοτριβές με επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών.

Η αδιαφάνεια με την οποία έχει επιλέξει η περιφερειακή αρχή να χειρίζεται μία σειρά από βασικά ζητήματα για τον τόπο, όπως αυτά της δακοκτονίας κάνει εμφανές το “ενδιαφέρον” που δείχνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών του Βορείου Αιγαίου, αφετέρου κάνει επίκαιρη την πρόταση μας για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας και διαφάνειας. Σε μία περιοχή όπου το βασικό εισόδημα για χιλιάδες κατοίκους προκύπτει από την ελαιοπαραγωγή, η ανάθεση της δακοκτονίας από μεριάς περιφέρειας, σε εργολάβους προκαλεί εξοντωτικές καθυστερήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο για ακόμη μια χρονιά την παραγωγή των αγροτών.

Εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη διατήρηση διαφάνειας και δημοκρατίας που αποτελούν προαπαιτούμενα, εφόσον η Περιφερειακή αρχή καταλήγει στην επιλογή της ανάθεσης τέτοιων σημαντικών λειτουργιών σε εργολάβους. Ταυτόχρονα, αποτελεί θέση μας τέτοια βασικά έργα ανάπτυξης του τόπου να υλοποιούνται με πόρους της περιφέρειας, εφόσον μπορεί και έχει αυτές τις αρμοδιότητες.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης