Για τη Χίο της Αλληλεγγύης: 2η Δημόσια παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας

Πέμ, 11/04/2019 - 18:28
Χιακή συμπολιτεία

Σε ανακοίνωση της που αναφέρεται στο θέμα της Αλληλεγγύης, η Χιακή Συμπολιτεία υπογραμμίζει τη στάση της στο προσφυγικό και την πάντα επίκαιρη αντίθεση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

 

«Όταν άλλοι ψήφιζαν τη δημιουργία δομής εγκλεισμού προσφύγων στη ΒΙΑΛ, εμείς σταθήκαμε αντίθετοι στην παραχώρησή της.

Γιατί δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια Χίο-κολαστήριο, ώστε να «παραδειγματίζονται» οι πρόσφυγες και να δυσφημούνται οι κάτοικοι της.

Δεν θέλαμε και δεν θα αποδεχτούμε μια Χίο που θα συμβολίζει το τέλος του ταξιδιού των προσφύγων σε μια μαύρη τρύπα.

Θέλαμε το νησί μας να είναι ένα φιλόξενο πέρασμα σε μια ανοιχτή διαδρομή που δικαιούνται όσες κι όσοι εξωθούνται στην προσφυγιά από πολέμους, τυραννικά καθεστώτα, φτώχεια και περιβαλλοντική κρίση.

Αντισταθήκαμε στην παράνομη και ανήθικη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας- ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εντείνει το δράμα των προσφύγων, αλλά και την έκθεση των κατοίκων του νησιού σε όσους επενδύουν στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον εκφασισμό.

Μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτήσαμε απεγκλωβισμό των προσφύγων και διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων πόρων.

 

Εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά όσοι εμποδίζουν την αναλογική κατανομή τους στην Ευρώπη, την Ελλάδα και τη Χίο».

 

Υπενθυμίζεται ότι για τις εκλογές του Μαΐου η Χιακή Συμπολιτεία κατεβαίνει με συλλογική εκπροσώπηση από τους Δημήτρη Αντωνόγλου, Παντελή Καβύρη, Ελένη Μενεξέ και Ερμιόνη Φρεζούλη    

 

Σχετικά Άρθρα