Χίος, Τετάρτη 22 Μαΐου

Σύριζα, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΕ - Μέτωπο και Οικολόγοι στην "Αλήθεια TV" για τις Ευρωεκλογές

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 15/05/2019 - 14:20

Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών, γιατί δεν είναι λύση η αποχή από την κάλπη, πόσο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποια η θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι;

Γι' αυτά και πολλά άλλα, κλήθηκαν να μιλήσουν σήμερα, εν’ όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου στην «Αλήθεια», σε μια συζήτηση που συντόνισε ο Δημήτρης Φρεζούλης, ο Χρήστος Σπηλιόπουλος από τη ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Μαυρέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής, ο Φραγκίσκος Σέργης Συντονιστής της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Μπάκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων.

Κατά τον κο Σπηλιόπουλο, το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και  ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές αποδοκιμάζοντας παράλληλα και τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ κατά τον κο Μαυρέλο αυτές οι εκλογές αποτελούν ένα ακόμη πεδίο μάχης, στο οποίο πρέπει να καταδικαστούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τα πλαστά διλήμματα που θέτει ο δικομματισμός και να μην υπάρξει αποχή.

«Ο Σύριζα απέδειξε ότι είναι για τα δύσκολα. Μας έβγαλε από τα μνημόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Φραγκίσκος Σέργης που μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία των ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης λέγοντας ότι ο επιδιωκόμενος στόχος τους είναι να οδηγηθούμε σε μια Ευρώπη των λαών και των πολλών.

Ο Μιχάλης Μπάκας, θέτοντας τις προτεραιότητές τους τόνισε ότι οι Οικολόγοι πράσινοι, που αποτελούν την 5η δύναμη ευρωπαϊκά, είναι εκείνοι που θέτουν στο προσκήνιο ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η δημοκρατία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση σήμερα στις 7.40 μ.μ. στην τηλεόραση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και σ'αυτήν τίθενται επίσης και ζητήματα που αφορούν την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και το προσφυγικό και τον τρόπο που το διαχειρίστηκε η ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 22/05/2019 - 00:10

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, την Τρίτη το πρωΐ  μέλη του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ του Γιάννη  Καραβασίλη,  υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι σε μαστιχοχώρια και Ιωνία  -μαστιχοπαραγωγοί  και οι ίδιοι- επισκέφθηκαν στην Καρδαμάδα το  εργοστάσιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

Το μεσημέρι ο Γιάννης Καραβασίλης με μέλη του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ  επισκέφθηκαν τα Γραφεία της ΕΜΧ και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γιώργο Τούμπο και τον Γενικό Διευθυντή Δημήτρη Κουντουριάδη όπου υπήρξε ενημέρωση και εδόθησαν χρήσιμες πληροφορίες για την ΕΜΧ.