Ομιλία του Ν. Σοφιανού του ΚΚΕ

Δευ, 03/06/2024 - 05:57

Με συγκέντρωση οπαδών του ΚΚΕ εν όψει των Ευρωεκλογών μίλησε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση, που έγινε στον πεζόδρομο στον Μεζά, άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, Λευτέρης Μπαρπαγιάννης καλώντας στη στη μάχη της τελικής ευθείας καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Στάθηκε στα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται και από τη Χίο με εκατοντάδες εργαζόμενους που συμπορεύονται με τους κομμουνιστές, ξεπερνώντας στόχους στην πορεία αλλαγής των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα. Απευθύνθηκε σε κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που βλέπει τη ζωή του να τσακίζεται από τις πολιτικές της ΕΕ να δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν υπάρχει πτυχή της ζωής της λαϊκής οικογένειας, που να μην αφορά την ΕΕ, την πολιτική που συνδιαμορφώνουν τα αστικά Κόμματα στην ΕΕ και ψηφίζουν και εφαρμόζουν και στην Ελλάδα.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ αλλά και η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, από κοινού ψηφίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των αντεργατικών - αντιλαϊκών ρυθμίσεων στην ΕΕ και εφαρμόζουν στην Ελλάδα. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, την περεταίρω εμπορευματοποίηση στην Υγεία με το νέο μέτρο των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, στην Παιδεία με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την υποβάθμιση και υποστελέχωση γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Αναφέρθηκε στα λόμπι ππου ως «Στοιχείο της Δημοκρατίας της ΕΕ», όλοι τους του ψήφισαν αλλά και το έγκλημα στα Τέμπη ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου που είναι καθεστώς σε όλη την ΕΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ενίσχυση της πολιτικής στο μεταναστευτικό με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που επιδιώκει τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών, με τη Χίο να πρωτοστατεί στην ακύρωση αυτών των σχεδίων και τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή.

Σχετικά Άρθρα