Δύσκολες μέρες, δύσκολες νύχτες…

Σάβ, 13/11/2021 - 07:11
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την Καθημερινή

Σκληρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Παντελής Μπουκάλας, στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα ασύντακτα προφορικά Ελληνικά που (..) αποτελούν τον καθρέφτη της αμηχανίας και της αδυναμίας συγκρότησης συνεκτικού σχεδίου. Με άρθρο του στην «Καθημερινή» (09.11.2021), ο Μπουκάλας κάνει λόγο για κυβερνώσα ευθυνοφοβία και φλύαρους αλλοτριοπράγμονες Υπουργούς. Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο υπό τον τίτλο "Δύσκολες μέρες κι ακόμα πιο δύσκολες νύχτες":

«Και τα γκρίζα και μαύρα χρώματα που χρησιμοποιούν οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι, οι μαχόμενοι γιατροί, για να ιστορήσουν την πανδημική κατάσταση τείνουν να εξαντληθούν, και οι λέξεις με το βαρύ δραματικό φορτίο τελειώνουν. Και μάλιστα χωρίς να καταφέρνουν να συγκινήσουν ιδιαίτερα, να παρακινήσουν σε άμεσο αναπροσανατολισμό τους κυβερνώντες.

Το τέταρτο κύμα της επέλασης της COVID οδηγεί τη χώρα στη χειρότερη επιδημική θέση της την τελευταία διετία. Τίποτε πάντως δεν ήταν απροσδόκητο και αιφνιδιαστικό. Η επιδείνωση όλων των δεικτών είχε προαναγγελθεί. Οι λοιμωξιολόγοι, και οι της επιτροπής, προειδοποιούσαν ότι αν το πνεύμα της θερινής χαλάρωσης, κυβερνητικής και κοινωνικής, κυριαρχήσει και το φθινόπωρο, θα κινδυνέψουμε να χάσουμε και τα κεκτημένα. Δυστυχώς, οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν.

Προειδοποιούσαν επίσης ότι δεν είναι καιρός για μηνύματα του τύπου «όλα πάνε καλά», όταν ο εμβολιασμός έχει βαλτώσει, ούτε για παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις θρησκευτικού συνωστισμού, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Θα εισηγηθούν άραγε οι φλύαροι αλλοτριοπράγμονες Υπουργοί να μη μετράμε ούτε τους νεκρούς, για να μην αποκαρδιωνόμαστε, ή θα αρκεστούν στη σοφή πρότασή τους να μη μετράμε τα κρούσματα; Να μη μετράμε ούτε τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους; Ούτε τα ράντζα που δανείζει το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να πορευτεί στην εφημερία του; Αν ένας γιατρός εφημερεύει για 110 περιστατικά, όπως στον Βόλο, για ποιο «θωρακισμένο ΕΣΥ» συνεχίζει να ρητορεύει η κυβερνώσα ευθυνοφοβία;»

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα