Επί προσωπικού…

Τετ, 23/06/2021 - 10:35
Στην Αγία Ερμιόνη δεν υπάρχει διαμορφωμένη παραλία και είναι αδύνατη η πρόσβαση κοντά στη θάλασσα.

Όπως ίσως ξέρετε οι περισσότεροι, στην Αγία Ερμιόνη δεν υπάρχει διαμορφωμένη παραλία… Κι αυτό γιατί οι άγριοι νοτιάδες του χειμώνα φέρνουν τα πάνω κάτω και βγάζουν έξω κοτρώνες και βράχια με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση κοντά στη θάλασσα (βλέπετε φωτό). Η κατάσταση αυτή διαρκεί από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάιο. Το καλοκαίρι όμως, που η θάλασσα γαληνεύει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διαμορφώνονται λίγο δύο μικρά κομμάτια ώστε να μπορούν να κολυμπούν οι κάτοικοι.

Είναι ένας κοντός διάδρομος που καταλήγει σε  ένα μικρό τσιμεντάκι και σε βράχους που το χειμώνα είναι αδιάβατος αλλά το καλοκαίρι με λίγα φερτά υλικά δημιουργείται μια πρόσβαση. Μια πρόσβαση που εξαφανίζεται με την πρώτη δυνατή νοτιά και έχουμε και πάλι κοτρώνες και βράχους και πέτρες ατάκτως ερριμμένα… Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν παραπονέθηκε, αφού ήταν κάτι προσωρινό και συγχρόνως εξυπηρετούσε τους κατοίκους του οικισμού…

Έτσι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι ζήτησαν να διαμορφωθεί λίγο ο διάδρομος προκειμένου να μπορούν να κολυμπούν. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, ο οποίος ενοχλήθηκε και μίλησε για μπάζωμα της παραλίας χτες στο φέις μπουκ, και ουσιαστικά ότι –άκουσον, άκουσον- στηρίζω το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής. Και ότι θα κάνει καταγγελία στο Λιμεναρχείο! Προφανώς ήθελε να χτυπήσει το γάιδαρο αλλά βρήκε πιο εύκολο το σαμάρι…

Αυτό ήταν το «έγκλημά» μου να υπερασπιστώ την πρόσβαση, για να μου σούρουν, στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι στα σχόλια τα μύρια όσα… «Τους καλοταΐζουν Σταύρο! Όλοι τους τα ίδια είναι»...  (Και ανάθεμα αν σε όλη τη ζωή μου ντρέπομαι κάποιον για ένα ρουσφέτι ή για μια πεντάρα!).  «Ιταμή συμπεριφορά τών Αρισ. ΚΚΕδων». Μάλιστα ο κ. Γιάννης Μακριδάκης (κακό πράγμα το «καλάμι») με αποκάλεσε ανόητο και γελοίο. Α, υπήρχε και μια υπεράσπιση από τη Βικτωρία Μαρίνου: «Βρε Σταύρο ξέρεις πόσες φορές πάμε εκεί γιατί είναι γεμάτος ο Μέγας Λιμνιώνας; Πάει πολύς κόσμος εκεί, κυρίως παιδιά».

Το μπάζωμα που αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης από τον Οκτώβρη και μετά δε θα υπάρχει γιατί θα το πάρει η άγρια νοτιά. Απορώ τι ενόχλησε τον τιμητή των πάντων κ. Μιχαηλίδη. Χρόνια, εκεί κολυμπάμε, κανείς δεν ενοχλήθηκε, τα παιδιά χαίρονται τις βουτιές από τα βράχια, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα. Πρέπει να ντρέπεται ο κ. Μιχαηλίδης που απείλησε με καταγγελία στο Λιμεναρχείο. Και όλοι όσοι τον επαίνεσαν, ας έρθουν να δουν την πραγματικότητα και μη βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα από τον κ. Μιχαηλίδη που προφανώς έχει άλλη σκοπιμότητα που φαίνεται στην κατάληξη της ανάρτησής του (δημοτική αρχή).

Λυπάμαι, ρε Σταύρο, ειλικρινά. Δεν πειράζει που θα στερήσεις το κολύμπι από κάποιους συγχωριανούς μας. Είσαι, μετά από τόσα χρόνια, ο μοναδικός που θα πετύχει κάτι τέτοιο. «Συγχαρητήρια»!

Σχετικά Άρθρα