«Μea culpa» (Λάθος μου)

Σάβ, 15/06/2024 - 07:10
Aυτοκριτική έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μετά τις εκλογές και αναγνώρισε ως «mea culpa» (λάθος μου) την προβολή του σπιτιού του και της ιδιωτικής του ζωής προεκλογικά.

Aυτοκριτική έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις εκλογές και αναγνώρισε ως «mea culpa» (λάθος μου) την προβολή του σπιτιού του και της ιδιωτικής του ζωής προεκλογικά. Είναι όμως πολύ αργά καθώς η ζημιά έγινε και το 15% δεν ήταν ικανοποιητικό παρά τις δυσκολίες και τις διασπάσεις. Και θυμήθηκα ένα άρθρο που έγραψα στις 13  Οκτωβρίου 2023 που με δικαιώνει.

   Και τι έγραφα τότε; Ας θυμηθούμε: «Εκλέχτηκε, λοιπόν, αρχηγός αλλά από την πρώτη ημέρα άρχισε τα… φάουλ. Που αφορούσαν τις προσωπικές συμπεριφορές του. Να μην κάθομαι τώρα να απαριθμώ πόσα και ποια ήταν αυτά. Όλοι σχεδόν τα είχαμε βιώσει μέσα από τη συνεχόμενη δημοσιότητα στα κανάλια. Τα οποία βέβαια είχαν αντίθετα αποτελέσματα από να τον προβάλλουν και να τον επαινέσουν. Να ροκανίσουν την καρέκλα του ίδιου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Και τους έδινε αυτό το δικαίωμα σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν. Δεν ξέρω αν ήταν «αμερικανιές», όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Εκείνο που διαπίστωνα είναι ότι πολλοί αριστεροί ήταν εκείνοι που άρχισαν να δυσανασχετούν. Και να αναρωτιούνται τι θέλει να εξυπηρετήσει με αυτού του είδους τις κινήσεις. Σίγουρα όχι το συμφέρον του κόμματος, αλλά και του ίδιου.

   Έτσι φτάσαμε στο σημείο να γίνεται βούκινο στα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης. Κατά την ταπεινή γνώμη μου απαιτείται και λίγη σοβαρότητα και όχι συμπεριφορές του «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». Η αριστερά δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δε λέω να είναι κλειστή στον εαυτό της αλλά, βρε αδελφέ, να μη δίνει τροφή και στα Μέσα να την κάνουν ρεζίλι!

   Και απορώ γιατί μέχρι τώρα κάποιοι δεν του έβαλαν φρένο. Δικοί του εννοώ, για να μη θεωρηθεί ότι η παρέμβαση των «αντιπάλων» έχει άλλο σκοπό. Να του πουν καλά είναι τα σόου. Να σοβαρευτούμε και να δούμε πώς θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Καλά κάνει και είναι αυτός που είναι με το σύντροφό του και δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως το κόμμα της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς να μη γίνεται ρεντίκουλο εξ αιτίας του αρχηγού του. Θα το καταλάβει;».

   Δυστυχώς για τον ίδιο και το κόμμα, δεν το κατάλαβε…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα