Τα όρια Καλογεράκη

Παρ, 23/09/2022 - 07:55

«Βγήκε από τα ρούχα του», λοιπόν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για την απαξιωτική τακτική προέδρων των νομικών προσώπων που καλούνται στις συνεδριάσεις αλλά δεν εμφανίζονται. Αλλά και δημοτικών συμβούλων. Και μάλιστα η αγανάκτησή του ήταν τέτοια που απείλησε και με παραίτηση. Επειδή δεν ανέχεται, είπε, τη συνειδητή υποβάθμιση του πολιτικού οργάνου. Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως τόνισε «Έχω μείνει αρκετά βράδια ξάγρυπνος και τσατισμένος με την αντιμετώπιση δύο προσώπων. Του προέδρου του Νομικού Προσώπου και του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ»… Και είπε και πολλά άλλα καθώς είχαμε μια έκρηξη οργής, όπως σημειώθηκε τουλάχιστον, σε κάποιες ειδησεογραφικές σελίδες.

Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η εξόργιση του Παύλου γιατί τον έχω συνηθίσει και τον ξέρω για έναν ήρεμο άνθρωπο, συγκαταβατικό, ήπιο. Οπότε για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο σημαίνει ότι «το ποτάμι πήρε την ανηφόρα». Και όχι αδικαιολόγητα αγανάκτησε και τα είπε «όξω από τα δόντια». Και να σκεφτεί κανείς ότι διανύουμε την τέταρτη χρονιά της δημοτικής αρχής και έτσι απογοητευμένος από κάποιες συμπεριφορές είπε «ως εδώ και μη παρέκει».

Όταν ο Καλογεράκης ανέλαβε την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, απόρησα με τη διάθεση και την όρεξή του. Γιατί, υποθέτω, το μόνο που δεν επεδίωκε ήταν η όποια προβολή και η ελάχιστη, σε σχέση με τους αντιδημάρχους, αποζημίωση. Κι αυτό γιατί δεν είχε ανάγκη ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ήδη είχε αφήσει πίσω του διακριτές θέσεις στην Εκπαίδευση, στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος και στην προεδρία του Εφορευτικού της Βιβλιοθήκης. Και να ‘ταν μόνο η προεδρία; Ανέλαβε και τη δημιουργία και δράση της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Και για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να έχεις διάθεση, όρεξη και κέφι.

Νομίζω ότι ο Παύλος αναλαμβάνοντας την προεδρία μόνη επιδίωξη του ήταν να προσφέρει, όπως εκείνος αντιλαμβανόταν αυτή την προσφορά. Γιατί υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεν ξέρω πώς εκτιμάται η θητεία του Καλογεράκη στην προεδρία του συμβουλίου και πόσα παράπονα ενδεχομένως να υπάρχουν. Ξέρω ότι ανέκαθεν ήταν ένας άνθρωπος με όραμα. Και για να φτάσει στο σημείο να απειλεί με παραίτηση σημαίνει ότι έχει φτάσει ή ξεπεράσει τα όριά του. Ρε Παύλο δεν πας στο σπιτάκι σου να ηρεμήσεις;

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα