Τα βλέπουμε όλα!…

Πέμ, 02/04/2020 - 09:04
Απολύμανση από το Δήμο Χίου στο Θολοποτάμι

Μέσα στο ζόφο των ημερών τι όμορφη που ήταν η χτεσινή ημέρα… Λαμπρή και ανοιξιάτικη για να δικαιολογήσει και την έλευση του Απρίλη. Μόνο που δεν μπορέσαμε να την απολαύσουμε όπως θα της άρμοζε, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί… Σήμερα, όμως, από τις 4 το πρωί έριξε καρεκλοπόδαρα!

   Και θα ήταν ακόμα πιο ωραία αν δεν είχαμε και τους πυροβολισμούς στο Χαλκειός σε δύο προσφυγάκια… Μα είναι δυνατόν κάποιοι να φτάνουν στα άκρα; Έλεος!

   Και ενώ, πάντα, εμείς οι Χιώτες ήμασταν πιο συντηρητικοί, πειθαρχημένοι και προσεκτικοί, τις τελευταίες μέρες αποδεικνυόμαστε ολίγον τι… αντάρτες. Είμαστε πρώτοι από τα γειτονικά νησιά που παραβιάζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Συνολικά 70 σε περίοδο μιας εβδομάδας. Και αυτές είναι οι βεβαιωθείσες παραβάσεις… Πόσες άλλες πέρασαν στο ντούκου, αφού δεν μπορούσε κάθε ένας από εμάς να είχε και έναν αστυνομικό πίσω του. Βγήκε πάλι ο Μπουγδάνος και απηύθυνε σχετική έκκληση αλλά σε κάποιων κουφών την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα… Το ίδιο έκανε πριν λίγες μέρες και ο Κάρμαντζης, αλλά πού…

   Εν τω μεταξύ τα δείγματα που συλλέγονται στο νοσοκομείο, αν εξαιρέσουμε εκείνα του 37χρονου, είναι αρνητικά και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι παρήγορο και για όλους εμάς τους υπόλοιπους… Και δεν παύουμε να ελπίζουμε ότι θα τη σκαπουλάρουμε!

   Ήρθαν και απολυμαντικά υλικά και συσκευές και άρχισαν οι απολυμάνσεις, αρχικά στα χωριά και αυτό είναι στα θετικά, αφού γίνονται κάποιες κινήσεις προστασίας προς την επιθυμητή κατεύθυνση… Ο Μανδάλας της Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι εθελοντικές ομάδες (Όμικρον κ.λπ.) κάνουν δουλειά και μπράβο τους.

   Αμέ το άλλο, που κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας, ότι κάποιοι εργοδότες ζητούν μερίδιο από τα 800 ευρώ που θα λάβουν επιδότηση εργαζόμενοί τους; Τέτοια αναλγησία και τέτοια ξεφτίλα; Όπως φαίνεται τούτη την κρίσιμη περίοδο θα τα δούμε όλα και δυστυχώς δεν είναι και τα καλύτερα…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα