Τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ;…

Τετ, 10/03/2021 - 08:30

Οι περισσότεροι από εμάς, εδώ στη Χίο, ισχυριζόμαστε ότι μόνο στα σούπερ μάρκετ πάμε για τα αναγκαία και απαραίτητα… Και είναι, βέβαια, και απαραίτητα όσα και όποια έχουν σχέση με το στομάχι μας…

Και στα σούπερ- μάρκετ πάμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, εκτός κάποιων λίγων που τα παραγγέλνουν και τους τα πηγαίνουν στα σπίτια τους. Άλλο όμως η παραγγελία και άλλο η παρουσία σου.

Με τη γυναίκα μου προτιμάμε να πηγαίνουμε πρωί - πρωί όποτε χρειαζόμαστε κάποια πράγματα με την υπόθεση ότι θα έχει λιγότερους πελάτες. Βλέπετε ο συγχρωτισμός είναι ο κυριότερος υπεύθυνος για τη μετάδοση του κορωνοϊού…   

Όμως είδαμε την περασμένη εβδομάδα πόσα κρούσματα υπήρχαν μεταξύ των υπαλλήλων γνωστού σούπερ μάρκετ στο νησί. Και μετά από πιέσεις αναγκάστηκε η επιχείρηση να βάλει αρκετούς σε καραντίνα, ενώ αντικατάστησε κάποιους με «εισαγόμενους» υπαλλήλους.

Ρώτησα έναν υπάλληλο, άλλου μεγάλου σούπερ μάρκετ, αν τους κάνουν τεστ για τον ιό και τι μου απάντησε; Ότι πέρυσι, όταν ξεκίνησε η πανδημία, τους έστειλαν και έκαναν, αλλά από τότε μέχρι και τώρα δεν έχουν κάνει κανένα!

Όπως είναι γνωστό, πριν από τα τελευταία κρούσματα στο παραπάνω κατάστημα, είχαν προηγηθεί παρόμοια και σε άλλο σούπερ μάρκετ και μάλιστα δημιουργήθηκε και ντόρος μέχρι να πειστεί ο ιδιοκτήτης να το κλείσει.

Και σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε; Ότι αυτού του είδους τα καταστήματα αποτελούν εστίες του ιού και είναι εύκολη η μετάδοσή του και στους πελάτες, υποθέτω.

Και αναρωτιέμαι: Δεν έπρεπε να γίνονται τακτικά τεστ στους εργαζόμενους αλλά και έλεγχοι στους χώρους τους, ώστε αφενός να προστατεύονται οι ίδιοι και αφετέρου και οι πελάτες τους;

Αγαπητέ Παντελή Βρουλή, Αντιπεριφερειάρχη υγείας, κάτι δεν πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση; Μη κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα