«Βουλιάζουμε»!

Σάβ, 13/08/2022 - 08:37
Στην Απλωταριά χρειάζεται… τροχονόμος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των πεζών

Η αλήθεια είναι ότι στη Χώρα δεν κατεβαίνω συχνά… Άντε στη χάση κει στη φέξη να το κάνω απόφαση, όταν πρέπει να κάνω καμιά δουλειά. Την έχω «βρει» στο λιμανάκι με την ηρεμία, την ησυχία, το χαλάρωμά μου αν δεν γράφω. Και δεν κατεβαίνω συνειδητά, γιατί τώρα το καλοκαίρι, προπάντων, υπάρχει μεγάλη βαβούρα. Και δεν αντέχω πια τις φασαρίες.

Να, όμως, που κατέβηκα μεσοβδόμαδα για τη συνάντηση των συμμαθητών και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και για ποιο λόγο; Γιατί στην κυριολεξία η πόλη «βουλιάζει» από κόσμο. Έχω την αίσθηση ότι ίσως είναι από τις μοναδικές φορές τα τελευταία χρόνια που έχει έρθει και κυκλοφορεί τέτοιο πλήθος ανθρώπων. Εντάξει, πλησιάζουμε τον 15αύγουστο και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έχουμε πολλές αφίξεις, αλλά τι να σας πω; Τέτοια κοσμοσυρροή δεν την περίμενα.

Στην Απλωταριά χρειαζόταν… τροχονόμος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των πεζών, παρακαλώ. Το αδιαχώρητο και στα στενά της, στις διάφορες καφετέριες που έχουν φυτρώσει. Και βέβαια για να βρεις τραπεζάκι το ψάχνεις με το κιάλι. Τίγκα, γεμάτες όλες! Αμέ στην πλατεία Βουνακίου; Άλλος χαμός κι εκεί. Όλα τα τραπεζοκαθίσματα κατειλημμένα. Και όλα τα παραπάνω κάτω από ένα πέπλο μεγάλης φασαρίας που είναι απότοκο, βέβαια, του χαμού που γίνεται γύρω-γύρω.  

Με λίγα λόγια, ούτε λίγο ούτε πολύ, το νησί «βουλιάζει» από κόσμο. Και δεν είναι μόνο η πόλη, είναι και τα χωριά, είναι και οι παραλίες και τραβάτε κορδέλα. Και υποθέτω πως οι επαγγελματίες δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο καθώς και τα καταλύματα γέμισαν και στις ταβέρνες, στα μπαρ και στα καφέ καθημερινά γίνεται το «σώσε».

Και ναι μεν έχουμε πολύ κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν είδα κανέναν τροχονόμο στη νησίδα της Περιφέρειας να ρυθμίζει την κυκλοφορία… Ο κάθε οδηγός κάνει ό,τι του γουστάρει, σταματά, αποβιβάζει, επιβιβάζει και να πάνε να πνιγούν όλοι όσοι περιμένουν στην ουρά στον περιμετρικό του Κήπου. Πού στο καλό είναι κρυμμένοι οι τροχονόμοι; Μεγάλη κυκλοφορία έχουμε και στην προκυμαία και άλλος κακός χαμός κι εκεί. Ούτε και εκεί λιμενικός για δείγμα. Να ήταν συμπτωματικό την ημέρα που κατέβηκα; Μακάρι.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα