Υπερβάλλουν εαυτούς

Τετ, 16/11/2022 - 07:53
Βασιλάκης Παναγιώτης

H εμπιστοσύνη που περιβάλλουμε τα τελευταία χρόνια τους γιατρούς του Νοσοκομείου έχει και τις… συνέπειές της. Συνέπειες που έχουν σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους…

Τους τελευταίους μήνες, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας, οι επισκέψεις μου στο νοσηλευτικό ίδρυμά μας αυξήθηκαν. Βλέπετε όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε τη βοήθεια των γιατρών. Και έχω γράψει κατά καιρούς τις εντυπώσεις μου.

Πριν λίγους μήνες είχα την εμπειρία της οφθαλμολογικής κλινικής στην οποία η Έμη-Δήμητρα Ζερβούδη τα «δίνει όλα», για να χρησιμοποιήσω μια κοινή έκφραση, όπως έχω ξαναγράψει.

Προχτές βρέθηκα για τα… «υδραυλικά» μου, στα εξωτερικά ιατρεία της Ουρολογικής Κλινικής. Και τι παρατήρησα; Τους πολλούς που είχαν μαζευτεί στην αναμονή για επανεξέταση, αλλά ήταν τόσο πολλοί που αναρωτήθηκα με τι κουράγιο οι γιατροί τους αντιμετώπιζαν. Ο ένας ασθενής έβγαινε και ο άλλος έμπαινε! Ο διευθυντής, Παναγιώτης Βασιλάκης (φωτό) και ο επιμελητής Νίκος Λαμψίδης. Αμφότεροι με το χαμόγελο στα χείλη και κατανόηση, παρά την πίεση. Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Με υπομονή να σου εξηγήσουν, να σε κατατοπίσουν, να σου δώσουν λύση στο όποιο πρόβλημα έχεις. Και να σκεφτείτε ότι μετά τις επανεξετάσεις έπρεπε να δεχτούν και όλους όσοι είχαν κλείσει ραντεβού…

Και σε ποιο συμπέρασμα κατέληξα, σύμφωνα και με άλλες έξωθεν μαρτυρίες; Ότι αυτοί οι δύο γιατροί, όπως και κάποιοι άλλοι, υπερβάλλουν εαυτούς και δέχονται υπεράριθμους απλά και μόνο για να εξετάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς. Εξυπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο. Όλους εμάς. Και μάλιστα με «ψίχουλα». Με  μισθούς που δεν ανταποκρίνονται κατ’ ελάχιστο στην υπερπροσφορά τους. Τόσο γι' αυτούς όσο και για τους υπόλοιπους που είναι κάτι παραπάνω από συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Εκ μέρους και άλλων που εξυπηρετούνται άψογα, όχι μόνο από τον Παναγιώτη και τον Νίκο, αλλά και από τους άλλους ευαίσθητους γιατρούς, θέλω να τους απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα