«Υπηρέτες» παντός καιρού…

Τρί, 18/01/2022 - 07:47
«Υπηρέτες» παντός καιρού…

Τις βροχερές και τις παγωμένες μέρες, που είναι και πολλές το χειμώνα, ξέρετε ποιους  σκέφτομαι πιο πολύ; Όσους αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να εργάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Βέβαια η κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες και τις ιδιομορφίες της αλλά για σκεφτείτε να είστε και υποχρεωμένοι να βρέχεστε και να γίνεστε παπιά… Οι πιο πολλοί καθόμαστε στα γραφεία, στα μαγαζιά, στα σπίτια μας και πέρα βρέχει και στ' Αϊβαλί βροντά.

Θα μου πείτε ο καθένας και η μοίρα του και το ριζικό του. Άλλοι είναι πιο τυχεροί και άλλοι λιγότερο. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα… Καθένας με την τύχη του άσχετα αν δεν την επέλεξε ο ίδιος…

Βλέπω λοιπόν τους ταχυδρόμους με τις ρετσινάδες τους φορτωμένους την αλληλογραφία μας και πολύ τους συμπαθώ που δεν το βάζουν κάτω. Αντικρίζω κάθε πρωί και τους οδοκαθαριστές που με τα απορριμματοφόρα πρέπει να περάσουν για να μας ξεβρομίσουν, βρέξει χιονίσει… Είναι και οι εργαζόμενοι στις μεταφορικές εταιρείες που πρέπει να μας προμηθεύσουν με τα απαραίτητα και αναγκαία για την επιβίωσή μας. Και τι να πεις για τα παιδιά που δουλεύουν σε καφετέριες, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και φροντίζουν για το καφεδάκι μας την πίτσα και το σουβλάκι μας.

Είναι και οι οικοδόμοι που μπορεί να μην δουλεύουν υπό καθεστώς βροχής αλλά με τα κρύα παγώνουν τα χέρια τους. Και πόσοι άλλοι στο κυνήγι του μεροκάματου υφίστανται τις συνέπειες των κακοκαιριών υπομονετικά, γιατί δεν έχουν άλλη διέξοδο στα αδιέξοδά τους. Σε όλους αυτούς, εκφράζοντας θέλω να πιστεύω και τα δικά σας αισθήματα, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αφού ναι μεν μπορεί να είναι η δουλειά τους αλλά εμάς εξυπηρετούν. Κουράγιο παιδιά, σας καταλαβαίνουμε. Και εκτός από ένα ευχαριστώ, ας φροντίσουμε κι εμείς να μην ταλαιπωρούμε τα παιδιά που κάνουν ντελίβερι για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Στο σπίτι θα έχουμε και κανένα μπρικάκι…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα