32 οι επιζώντες του ναυαγίου στη Λέσβο

Δύο νεκροί και δύο αγνοούνται ακόμα σύμφωνα με μαρτυρίες ναυαγών
Τετ, 10/01/2024 - 15:42

Στους 32 ανέρχονται οι επιζώντες, στους 2 οι νεκροί, ενώ έχουμε και 2 αγνοούμενους στο πρώτο τραγικό ναυάγιο για το 2024 στη Λέσβο, που συνέβη κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής Λέσβου και διαπιστώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Λέσβου stonisi, μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης 9 μποφόρ ταξίδεψαν 36 άνθρωποι με φουσκωτή βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια, σύμφωνα με μαρτυρίες των επιζώντων. H χαμηλή θερμοκρασία στην περιοχή της Θερμής είναι ανυπόφορη και για τους άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας που επιχειρούν. 

Ενας εκ των επιζώντων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά έλαβε άμεσα εξιτήριο και με τους 31 ακόμα ναυαγούς μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Τα 32 άτομα θα καταγραφούν αύριο, Πέμπτη και καλώς εχόντων των πραγμάτων με τις ελπίδες να εξανεμίζονται μαζί με τους δύο συνεπιβάτες τους που ακόμα αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιζώντες είναι αφρικανικής καταγωγής, από το Σουδάν και την Αιθιοπία, ενώ οι δύο νεκροί είναι κάτω των 30 ετών, ένας άντρας και μία γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής.

Σχετικά Άρθρα