37... τρακοσάρια πρόστιμα για παραβίαση του απαγορευτικού

Τρί, 10/11/2020 - 07:02

Συνολικά, από το Σάββατο το πρωί που άρχισε η εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού έχουν βεβαιωθεί στη χώρα μας 1.433 σχετικές παραβάσεις. Από αυτές αφορούν το Βόρειο Αιγαίο 37.

Στο μεταξύ με φόντο το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και νέα αρνητικά ρεκόρ πραγματοποιήθηκε χθες η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι σε 1.490 ανέρχονται τα νέα κρούσματα το χθεσινό 24ωρο, ενώ κατεγράφησαν 41 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 239, ενώ στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με 390 και 412 κρούσματα αντιστοίχως.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στις θετικές εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer, σημειώνοντας παράλληλα ότι «στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότεροι σημείο μέχρι σήμερα».

Όπως είπε το εμβόλιο «φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις». Και εξήγησε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου έγιναν με διαφορά τριών εβδομάδων σε περισσότερες από 43.000 πολίτες σε 6 χώρες χωρίς θέματα ασφάλειας. Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε αίτημα για επείγουσα έγκριση από τον FDA.

Σχετικά Άρθρα