Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Ανάδειξη Χιωτών Προσκόπων σε Προσκόπους Έθνους (2019)

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 09:38

 Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, αλλά με το μεγαλείο που αποπνέουν τα συναισθήματα της περηφάνιας και της ελπίδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού, η τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκοπίου Παυλόπουλου, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, καθώς και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε 234 νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που έχουν ολοκληρώσει και συμπληρώσει όλες τις απαιτήσεις, και έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στην Ειδική Διαδικασία Προσκόπων Έθνους, που λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο, με τη συμμετοχή Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους και τέσσερεις πρόσκοποι από τη Χίο, αλλά και ένας ενήλικος εθελοντής από το Βόλο που συνεχίζει την προσκοπική του ζωή ακόμη και σαν φοιτητής, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στη Χιώτικη Προσκοπική Κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι χιώτες «Πρόσκοποι Έθνους» είναι η Υπατία Ζαννίκου από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου και οι: Μαρία Ιωσηφίδου, Αγγελική Καμπούρη, Κωνσταντίνος Μουσικός, από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, καθώς επίσης και ο Βολιώτης Θάνος Γράντζας που αυτή την περίοδο ζει και σπουδάζει στη Χίο.

Η ανάδειξη σε «Πρόσκοπο Έθνους», αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση για έναν Ανιχνευτή (νέοι και νέες από 15 έως 18 ετών), ο οποίος έχει ολοκληρώσει την ανιχνευτική του πρόοδο μέσα από την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή του στα δρώμενα της προσκοπικής του ζωής.

Στην τελετή ονομασίας των Προσκόπων Έθνους απονέμεται στον Ανιχνευτή ή την Ανιχνεύτρια το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο των Προσκόπων Έθνους, καθώς και το Εθνόσημο του Προσκόπου Έθνους

. Η Περιφερειακή Εφορία Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων συγχαίρει τους νέους Προσκόπους του Έθνους και τους εύχεται καλή και δημιουργική πορεία σε ένα ταξίδι που δεν σταματά με αυτή την κατάκτηση, με την προσδοκία να συνεχίσουν άοκνα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Τους εύχεται, τέλος, να κατακτούν και τις πιο ψηλές κορυφές, σύμφωνα πάντα με τις αρχές και το Νόμο των Προσκόπων.

Σχετικά Άρθρα

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων
Δευ, 20/01/2020 - 15:25

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου το τελευταίο διάστημα δέχεται καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάζονται να παραδώσουν στους εργοδότες τους το δώρο Χριστουγέννων.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από τότε που θεσμοθετήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία των εργοδοτών που δεν καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων -Πάσχα και επίδομα άδειας. Από πολύ νωρίς είχαν βρει τη λύση οι εργοδότες. Με εκβιασμούς, τρομοκρατία και με το φόβο της απόλυσης εξανάγκαζαν τους εργαζόμενους να καταθέτουν στην τράπεζα το χρηματικό ποσό του δώρου και τους ζητάνε να τους το επιστρέψουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν το έλαβαν. Και στην ουσία αχρηστεύεται η νομοθετική ρύθμιση, που από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις και το Σωματείο μας είχε καταγγείλει για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλείας και γνωρίζουμε την πίεση και τους εκβιασμούς που δέχονται οι συνάδελφοί μας.

Οι εργοδότες του νησιού μας, κυρίως στο χώρου του επισιτισμού, το έχουν κάνει σύστημα και σχεδόν κανένας συνάδελφος δεν έχει δει το δώρο το Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους μιας και φορολογούνται για κάτι που δεν παίρνουν στα χέρια τους. Πρόκειται για κανονική κλοπή, για την οποία έχουν την απόλυτη ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μιας και κάθε μια έχει βάλει το δικό της λιθαράκι για το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Ενώ παράλληλα έχουν αφήσει την επιθεώρηση εργασίας χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ας αναρωτηθεί ο καθένας, μέχρι πότε θα αφήσουν να συνεχίζεται αυτή η κλοπή; Όσο σκύβουν το κεφάλι, τόσα περισσότερα θα τους κλέβουν. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στην πολιτική που τους έχει καταδικάσει στη μιζέρια και τη μοιρολατρία. Οι απαιτήσεις των εργοδοτών δεν θα σταματήσουν όσο οι εργαζόμενοι μένουν απαθείς. Μέχρι και την καθαρίστρια των μαγαζιών θα τους βάλουν να πληρώνουν, για να μην κάνουν εκείνοι την δουλειά που δεν είναι μάλιστα στη δικαιοδοσία του! Ή μήπως το κάνουν ήδη και αυτό κάποιοι εργοδότες;

Τώρα οι εργαζόμενοι να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Να συσπειρωθούν και να οργανωθούν για να μπορούν από καλύτερη θέση να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Τα Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!»