Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Ανάδειξη Χιωτών Προσκόπων σε Προσκόπους Έθνους (2019)

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 09:38

 Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, αλλά με το μεγαλείο που αποπνέουν τα συναισθήματα της περηφάνιας και της ελπίδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού, η τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκοπίου Παυλόπουλου, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, καθώς και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε 234 νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που έχουν ολοκληρώσει και συμπληρώσει όλες τις απαιτήσεις, και έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στην Ειδική Διαδικασία Προσκόπων Έθνους, που λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο, με τη συμμετοχή Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους και τέσσερεις πρόσκοποι από τη Χίο, αλλά και ένας ενήλικος εθελοντής από το Βόλο που συνεχίζει την προσκοπική του ζωή ακόμη και σαν φοιτητής, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στη Χιώτικη Προσκοπική Κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι χιώτες «Πρόσκοποι Έθνους» είναι η Υπατία Ζαννίκου από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου και οι: Μαρία Ιωσηφίδου, Αγγελική Καμπούρη, Κωνσταντίνος Μουσικός, από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, καθώς επίσης και ο Βολιώτης Θάνος Γράντζας που αυτή την περίοδο ζει και σπουδάζει στη Χίο.

Η ανάδειξη σε «Πρόσκοπο Έθνους», αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση για έναν Ανιχνευτή (νέοι και νέες από 15 έως 18 ετών), ο οποίος έχει ολοκληρώσει την ανιχνευτική του πρόοδο μέσα από την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή του στα δρώμενα της προσκοπικής του ζωής.

Στην τελετή ονομασίας των Προσκόπων Έθνους απονέμεται στον Ανιχνευτή ή την Ανιχνεύτρια το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο των Προσκόπων Έθνους, καθώς και το Εθνόσημο του Προσκόπου Έθνους

. Η Περιφερειακή Εφορία Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων συγχαίρει τους νέους Προσκόπους του Έθνους και τους εύχεται καλή και δημιουργική πορεία σε ένα ταξίδι που δεν σταματά με αυτή την κατάκτηση, με την προσδοκία να συνεχίσουν άοκνα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Τους εύχεται, τέλος, να κατακτούν και τις πιο ψηλές κορυφές, σύμφωνα πάντα με τις αρχές και το Νόμο των Προσκόπων.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 20:45

Ο καλός μας καθηγητής, ο ... Ίμβριος Τάσσος Φούτσος έφυγε απ' την ζωή.

Η ΕΛΜΕ για τον θάνατο του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας"