Ανησυχία και προβληματισμός για τον κορωνοϊό σε μικρά νησιά

Πέμ, 20/08/2020 - 15:13

Την ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στα Ψαρά και τις Οινούσσες, κατέθεσαν στο «Ράδιο Αλήθεια» οι δήμαρχοι Κώστας Βρατσάνος και Γεώργιος Δανιήλ αντίστοιχα.

«Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον αντιπεριφερειάρχη Δημ. Υγείας Παντελή Βρουλή, κατά την επίσκεψη του στα Ψαρά, διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει για τα μικρά νησιά, όπως για παράδειγμα ένας χώρος απομόνωσης σε περίπτωση θετικού κρούσματος με ήπια συμπτώματα», ανέφερε ο κ. Βρατσάνος, συμπληρώνοντας ότι αν υπάρχουν πιο έντονα συμπτώματα τότε θα πρέπει να μεταφερθεί ο ασθενής.

«Και σε αυτή την περίπτωση η μεταφορά θα πρέπει να γίνει με εδικούς κανόνες» τόνισε ο δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Ίδιος ο προβληματισμός και στις Οινούσσες καθώς η εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού θα σημάνει συναγερμό σε όλο το νησί.

«Έχουμε ανησυχία ως προς τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε ένα κρούσμα καθώς διαθέτουμε υποτυπώδης υπηρεσίες πρωτοβάθμιος περίθαλψης», ανέφερε ο κ. Δανιήλ συμπληρώνοντας ότι έχουν γίνει επαφές τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Νοσοκομείο για το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

«Αν το κρούσμα έχει ήπια συμπτώματα θα παραμείνει σπίτι του. Αν υπάρχουν επιπλοκές θα γίνει μεταφορά του, πιθανά με το Λιμενικό, στην Χίο», τόνισε ο δήμαρχος Οινουσσών.

Και οι δυο δήμαρχοι ζήτησαν από τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής έτσι ώστε ένα μην εκδηλωθεί κανένα κρούσμα που επί της ουσίας θα βάλει σε lockdown, ολόκληρο το νησί!

Σχετικά Άρθρα