Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Από 1η Νοεμβρίου η καύση των ζωικών υπολειμμάτων

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/10/2019 - 15:04

Από την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιείται η συλλογή και καύση των ζωικών υπολειμμάτων κυρίως των ψαριών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου.

Αυτό αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων  και ιχθυοπωλών με στόχο την μείωση της δυσοσμίας που παρατηρείται σε αρκετούς κάδους της πόλης από την ρίψη ζωικών υπολειμμάτων.

«Τα μαγαζιά θα τοποθετούν τα υπολείμματα σε ένα χοντρό σάκο και το αυτοκίνητο καθαρότητας θα περνάει κάθε Δευτέρα - Τέταρτη και Παρασκευή να παίρνει τους σάκους από τα καταστήματα», ανέφερε ο κ.Αναγνωστου.

Παράλληλα ξεκινά το πλύσιμο των κάδων και στην Βόρεια Χίο με το πλυντήριο του Δήμου να... πιάνει δουλειά σε Συκιάδα και Λαγκάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου, επισκευάστηκε το δεύτερο πλυντήριο κάδων που ήταν παροπλισμένο στα Καρδάμυλα ενώ έχει ολοκληρωθεί το πλύσιμο των κάδων στην Νότια Χίο.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 06/06/2020 - 13:41
Πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών μεταφέρει στα Ψαρά το σκάφος του Λ.Σ.

Με μεγάλη φωτιά στην ηρωική νήσο των Ψαρών "εγκαινιάζεται" η θερινή περίοδος των πυρκαγιών στο νομό της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020, λόγω μελισσοκομικών εργασιών, σε απόσταση 4 χλμ. από το Μοναστήρι των Ψαρών, σε δύσβατη περιοχή, έχει μεγάλο μέτωπο και κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οι κάτοικοι των Ψαρών με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που διαθέτουν, ενώ αναχώρησε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι από το λιμάνι της Χίου το περιπολικό "Ρω" 070 του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να μεταφέρει στο νησί πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών.

Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων έσωσε ήδη πολλά μελίσσια, κινδυνεύει όμως το ξωκκλήσι της Παναγίας Βατούσαινας.

Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020