Από σήμερα ανοιχτοί και οι 7 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/09/2021 - 12:08

Από σήμερα θα είναι ανοιχτοί και οι 7 δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί οι οποίοι θα μπορέσουν να υποδεχθούν όλα τα παιδιά και βρέφη που θα εγγραφούν μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και όσον αφορά τις εγγραφές που θα γίνουν με τροφεία.

Το παραπάνω ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννης Μανάρας, ο οποίος σημείωσε ότι από σήμερα λειτουργούν κανονικά μόνο οι σταθμοί σε Βροντάδο, Καλλιμασιά και Καμπόχωρα ενώ για τους υπόλοιπους (Φλοίσκου, Καλουτά, Βαρβάσι και Καρδάμυλα) παρατηρείται αυτή η μικρή -όπως είπε- καθυστέρηση, λόγω μη προσέλευσης των γονέων να υπογράψουν τις συμβάσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα που επιτρέπει τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών.

Ο κος Μανάρας απάντησε και στο ζήτημα που θέτει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και αφορά στη λειτουργία μεγάλων τμημάτων (25αρια), λέγοντας ότι αν σπάσουν τα τμήματα για να γίνουν π.χ. για 15 παιδιά, τότε ελλείψει χώρων στους σταθμούς θα μείνουν αρκετά παιδιά εκτός .

"Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνουμε ότι χρειαστεί για την ασφάλεια όλων", σχολίασε λέγοντας επίσης ότι το 90% του προσωπικού των σταθμών είναι εμβολιασμένο.

Στους 7 σταθμούς του δήμου Χίου που είναι υπό την εποπτεία του νομικού προσώπου, θα γίνουν δεκτά 260 παιδιά με voucher και άλλα 60 περίπου με τροφεία.

apo_ayrio_anoigoyn_kai_oi_7_dimotikoi_paidikoi_stathmoi

Σχετικά Άρθρα