Από το... σπίτι ληξιαρχικές πράξεις

Θα αποσυμφορηθεί, μερικώς και το ΚΕΠ, το οποίο στη Χίο το προτιμούμε ιδιαίτερα
Παρ, 12/06/2020 - 10:28

Σε νέα φάση εισέρχεται η εξυπηρέτηση των πολιτών από τους Δήμους, με τη δυνατότητα μεγαλύτερης χρήσης του διαδικτύου, μέσω της κεντρικής πύλης gov.gr, για την έκδοση σειράς δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων με στόχο μέχρι το τέλος Ιουνίου να εκδίδονται ηλεκτρονικά πιστοποιητικά γεννήσεως, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης κ.α. 

Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στην μείωση των επισκέψεων πολιτών στις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων αλλά και στα ΚΕΠ, με τη Διευθύντρια των ΚΕΠ στη Χίο, Λίτσα Λύκου να επισημαίνει στο Ράδιο “Αλήθεια” ότι μπορεί οι νεότεροι στην ηλικία να προσαρμοστούν και να κάνουν χρήση των νέων δυνατοτήτων που τους παρέχονται για άμεση έκδοση πιστοποιητικών κ.λπ. ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά οι μεγαλύτεροι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στις υπηρεσίες, ενώ θα υπάρχουν και διαδικασίες για τις οποίες θα χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως εκείνες που συνήθως απαιτούν "περισσότερες υπογραφές", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά το κεντρικό ΚΕΠ στην πόλη της Χίου, ήταν μέσα στα 6 πρώτα πανελλαδικά σε επισκεψιμότητα και πέρσι έγινε το 7ο, όπως είπε η κα Λύκου, ξεπερνώντας σε επισκέψεις ακόμη κι αυτό της γειτονικής Λέσβου.

Σταδιακά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα σε ειδικό καθεστώς, λόγω κορωνοϊού, επανέρχονται στα κανονικά ωράρια (θα δουλεύουν και Σάββατο), με την κα Λύκου να εκτιμά ότι αυτό θα ανακοινωθεί από την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη στους χώρους έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους με την τοποθέτηση πλεξιγκλας, την τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρο), την τοποθέτηση αντισηπτικών.

Όταν ξεκινήσει το πλήρες ωράριο, είπε, θα  εξυπηρετούν στο κεντρικό ΚΕΠ 7 υπάλληλοι το πρωί και 3 το απόγευμα.

 

 

Σχετικά Άρθρα