Αυτοί οι υπέροχοι πρόσκοποι

Μάζεψαν τις κατεστραμμένες μάνικες από το δάσος!
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 02/11/2020 - 20:12

Την περασμένη Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, οι Ανιχνευτές και οι Ανιχνεύτριες (πρόσκοποι ηλικίας Λυκείου) του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, στην ημερήσια εκδρομή τους στη βόρεια Χίο, περπάτησαν στο μονοπάτι από τα Ρετσινάδικα προς Σιδηρούντα.

Στη διαδρομή στο δάσος πριν την κατάβαση της πλαγιάς, βρήκαν κομμάτια από κατεστραμμένες πυροσβεστικές μάνικες που έχουν μείνει στην περιοχή από τις φωτιές των περασμένων ετών.

Ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα, δεν μπορούσαν να τις αφήσουν εκεί.

Τις μάζεψαν, τις τύλιξαν και τις μετέφεραν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο για τα μπάζα που βρήκαν στον παλιό δρόμο στα Ρετσινάδικα.

Η προσφορά στην κοινωνία και το περιβάλλον είναι συνώνυμο της προσκοπικής ζωής! Μέσα από το προσκοπικό παιχνίδι με απλές καθημερινές πράξεις, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες για ένα καλύτερο κόσμο.

Συνεχίζουμε!
1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

 

 

__________________

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Σχετικά Άρθρα