Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα προστασίας των 95 γερόντων του Γηροκομείου Χίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/03/2020 - 15:36

Από νωρίς, δηλώνει ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Χίου, Δημήτρης Σαρρής, ελήφθησαν μέτρα για την προστασία των τροφίμων του ιδρύματος από την μετάδοση του κορωνοϊού, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι χώροι χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου μιας και φιλοξενούν υπερήλικες, συνήθως ασθενείς με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Και πριν τις 12 Μαρτίου, που ανακοινώθηκαν τα πιο αυστηρά μέτρα, όπως είπε ο κος Σαρρής, στο Γηροκομείο Χίου είχαν μειωθεί τα επισκεπτήρια, ενώ μετά τις 12 του μήνα, μετά από συνεδρίαση της διοίκησης, σταμάτησαν οι επισκέψεις, έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους, οι όποιες συναλλαγές για κάλυψη λειτουργικών αναγκών γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

«Ακόμη και οι επισκέψεις των γιατρών γίνονται όταν υπάρχει σοβαρός λόγο, ενώ  κι εγώ, επειδή λόγω επαγγέλματος έρχομαι σε επαφή με κόσμο, δεν πηγαίνω πια στο Γηροκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιδρύματος που σήμερα φιλοξενεί 90 με 95 τρόφιμους, με τους περισσότερους να είναι άνω των 75 έτων (φιλοξενεί και μια γιαγιά ηλικίας 99ετών!), αλλά και κάποια άτομα,  μικρότερης ηλικίας, που έχουν βρει εκεί καταφύγιο εκεί, όντας  άποροι.

Παρόλο βέβαια που τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να είναι πιο αυστηρά το Γηροκομείο δεν έχει τύχει καμίας έκτακτης κρατικής ενίσχυσης, λόγω κορωνοϊού, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το έργο, που πρακτικά έχει αυξηθεί, και λόγω αυξημένων μέτρων προστασίας που λαμβάνονται αλλά και επειδή οι περιορισμοί που τέθηκαν "μπλοκάρουν" την με φυσική παρουσία προσφορά εθελοντών.   Βέβαια οι εθελοντές, συνεχίζουν να προσφέρουν υλική βοήθεια με το κο Σαρρή να καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι «ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι» και καλύπτουν μέρος των αναγκών του ιδρύματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Η επίσημη - καθησυχαστική- ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Χίου
Τρί, 31/03/2020 - 13:24
Νοσοκομείο Χίου

Το νοσοκομείο Χίου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του "Σκυλίτσειου", στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης που κάνει για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Χίο και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» νοσηλεύεται, σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο πρώτος ασθενής με νόσο COVID 19. Ακολουθεί κατάλληλη αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ικανοποιητική.

To Νοσοκομείο μας, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, βρίσκεται  σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Χιακή Κοινωνία ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τo Υπουργείο Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και αναμένουμε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να βοηθήσουν με την υπεύθυνη στάση τους το Νοσοκομείο  και τους συνανθρώπους μας"