Δεκάδες περιπατητές στο Φλώρι και το Αίπος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 02/02/2020 - 20:03

Δεκάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν την Κυριακή το πρωϊ, στην πεζοπορική διαδρομή, που διοργάνωσε γύρω από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Φλώρι, ο Σύλλογος Φίλοι των Μονοπατιών της Χίου.

Στη διάρκεια της άσκησης, περιήγησης, μπόρεσαν να δούν τους αιωνόβιους δρύς της περιοχής, μνημεία της φύσης αλλά και της ανθρώπινης παρουσίας, μονοπάτια που ένωναν παλαιότερα περιοχές, αλλά και άλλα αξιόλογα στοιχεία, της εν πολλοίς άγνωστης περιοχής του Αίπους, που ανέδειξαν οι γνώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Χαλάτση πάνω στο θέμα.

Στη στάση που έγινε στο Ρημόκαστρο μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες, η Αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα και η Φιλόλογος και ακάματη συγγραφέας Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη, που αναφέρθηκαν στην αρχαιολογική σημασία της περιοχής, σε σχέση και με την ιστορία αναμεμειγμένη με μύθο του Δρίμακου, του αρχηγού των επαναστατημένων δούλων της αρχαίας Χίου.

Και οι δύο καταχειροκροτούμενες εναντιώθηκαν στα σχέδια εγκατάστασης στην περιοχή Δομής κράτησης ή φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.

Στο τέλος της διαδρομής οι Φίλοι των μονοπατιών της Χίου έκοψαν την πίτα τους στον περίβολο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Φλώρι.

 

pezoporiki_diadromi_aipoys_-_sta_hnaria_toy_drimakoy

Το ρέμα που... πνίγει την Λαγκάδα
Χαμόσπηλος. Σπηλιά καταφύγιο για βοσκούς. Εδώ η γυναίκα του Γιώργου Γιόμελου (Κάνης) γέννησε το παιδί της το 1950
Καλώς ήρθατε στο... Ρημόκαστρο
Η Δέσποινα Τσαρδάκα και η Αθηνά Λουτράρη μοιράζονται τις γνώσεις τους
Ο κεραυνός έκανε τον κορμό του αιωνόβιου πεύκου σαν... χταπόδι
Ένας από τους 50 περίπου Δρύς στο Φλώρι. Το συγκεκριμένο μνημείο της φύσης για να αγκαλιαστεί χρειάζεται τέσσερις ανθρώπους

Σχετικά Άρθρα