Δεν έμεινε από νερό η Βολισσός

Θέμα υπερκατανάλωσης στο συγκεκριμένο οικισμό θέτει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ
Παρ, 12/08/2022 - 13:07

"Στη Βολισσό 8 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ έδωσαν σήμερα τον καλύτερο εαυτό τους και οι δεξαμενές, παρά την προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος, έχουν νερό για την ομαλή υδροδότηση του οικισμού", ανέφερε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια", ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Β. Μυριαγκός, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα συνδέεται και η νέα γεώτρηση που κατασκευάστηκε στο χωριό, η οποία θα δίνει 25 επιπλέον κ.μ. νερού/ ώρα.

Η Βολισσός θα διαθέτει πλέον 4 γεωτρήσεις, όμως σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα του νερού, ζήτημα που κατά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ πρέπει να τεθεί επί τάπητος σε συζήτηση με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής.

Κατά την εκτίμηση των στελεχών της δημοτικής επιχείρησης οι καταναλώσεις νερού κινούνται σε υψηλά επίπεδα - 1.000 κ.μ. νερού την ημέρα- σε σύγκριση με άλλα χωριά, με τον ίδιο να αναφέρει το παράδειγμα των Νενήτων όπου με 1.200 κατοίκους οι ημερήσιες καταναλώσεις νερού κινούνται στα 500 κ.μ. .

"Υδροφορία υπάρχει στη Βόρεια Χίο αλλά πρέπει να υπάρχει και μέτρο για να μην αντλούμε μετά από κάποιο διάστημα θαλασσόνερο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μυριαγκός, ο οποίος περιμένει μετά την εορταστική περίοδο το τοπικό συμβούλιο να ανταποκριθεί στο αίτημά του.

Σχετικά Άρθρα