Δίκτυο ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στα σχολεία από την ΔΙΑΝΟΧ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/09/2021 - 13:46

Περισσότερους από 100 κάδους ανακύκλωσης, με διαχωρισμό ανά υλικό, θα τοποθετήσει η ΔΙΑΝΟΧ στα σχολεία της Χίου με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

«Είμαστε σε ένα πλανήτη που τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να τον προστατέψουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην παρουσίαση των νέων κάδων που θα τοποθετηθούν στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στο έργο της ΔΙΑΝΟΧ υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Χίου μέσω την ίδιας έχει πρωτοπορήσει στον τομέα της ανακύκλωσης σε όλο το Αιγαίο.

«Σε πανελλαδική κλίμακα είμαστε πολύ μπροστά και αυτό έχει αναγνωριστεί και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και με γοργά βήματα προχωράμε σε επόμενο στάδιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να μην θάβεται κανένα σκουπίδι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρείας με κυριότερη την τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της Χίου.

«Είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που εφαρμόζει δίκτυο ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων σε όλα τα σχολεία», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι παράλληλα θα υπάρχει και ενημέρωση σε όλα τα παιδιά έτσι ώστε να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Παράλληλα ο κ.Γιαννίρης έκανε αναφορά και στην νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην οποία θα καταλήγουν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να δεματοποιούνται και να πηγαίνουν εν συνεχέια στην ανακύκλωση.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ υπογράμμισε ότι θα υπάρχει ενημέρωση προς όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ενώ κλείνοντας πρόσθεσε ότι σύντομα θα υπάρχει και καφέ κάδος για οργανικά απορρίμματα με ξεχωριστό απορριμματοφόρο για την μεταφορά τους.

i_di.a.no.h_protoporei_se_panelladiko_epipedo

Σχετικά Άρθρα