Δύο χρόνια... καθηλωμένα 4 seatrac από προσφυγές στη δικαιοσύνη!

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 12/08/2021 - 15:38
Ηχητικό απόσπασμα: 

4 παραλίες της Χίου -Λήμνος, Μπέλλα Βίστα, Μέγας Λιμνιώνας και Κώμη, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό- περιμένουν, για δύο και πλέον χρόνια, την εγκατάσταση seatrac για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα!

«Πονεμένη ιστορία» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, περιγράφοντας τα προβλήματα που προέκυψαν, λόγω προσφυγών στη δικαιοσύνη της μιας εκ των δύο εταιρειών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό που έγινε το 2019!

Η πρώτη δικάσιμος της προσφυγής που έκανε ανταγωνίστρια εταιρεία έγινε σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάθεσή της -13 Ιούνη του 2020- και απερρίφθη, οπότε η οικονομική επιτροπή του Δήμου αποφάσισε για τον προσωρινό μειοδότη.

Όμως ακολούθησε νέα προσφυγή της εταιρείας «Μαντελάκη», αυτή τη φορά στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Εν μέσω πανδημίας η υπόθεση αναβλήθηκε, χωρίς να γνωρίζει ο αντιδήμαρχος πότε θα εκδικαστεί.

Μπροστά σ’αυτό το αδιέξοδο από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Χίου εξετάστηκε το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξής του, υπό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση, όμως ακόμη κι αυτό αν γίνει, ο κος Ξενάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, ότι μπορεί να ακολουθήσει νέος κύκλος προσφυγών λόγω ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να στερούνται μιας αποδεδειγμένα αποτελεσματικής υπηρεσίας τα άτομα με αναπηρία, με το δήμο προς το παρόν να δρομολογεί εμβαλωματική λύση, μέχρι να βρεθεί η δικαστική άκρη με την προμήθεια και εγκατάσταση των seatrac.

dyo_hronia._kathilomena_4_seatrac_apo_prosfyges_sti_dikaiosyni

Σχετικά Άρθρα