Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Έκτακτο ΔΣ της ΠΕΣ/ΝΑΤ για την πρόταση αξιοποίησης τμημάτος του Οίκου Ναυτου από την ΑΕΝ Μηχανικών

" ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ" ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΤ.ΚΟΥΜΠΙΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/09/2019 - 13:47

«Φωτιές», άναψε στους κόλπους των σωματείων συνταξιούχων ΝΑΤ το δημοσίευμα της «Αλήθειας» για την πρόταση του διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών Γιάννη Μάργαρη, να αξιοποιήσει η Ακαδημία τμήμα του κτιρίου του Οίκου Ναύτου ως αίθουσες διδασκαλίας, με δεδομένο το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει.

Η πρόταση αυτή, προκαλεί την επείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση και να καθοριστεί και η στάση που θα κρατήσουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί.

Τα παραπάνω ανέφερε με δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Στέλιος Κουμπιάς, τονίζοντας ότι το καταστατικό λειτουργίας του Οίκου Ναύτου Χίου, φαίνεται να είναι απαγορευτικό ως προς αυτή την χρήση.

«Ο Οίκος Ναύτου είναι δωρεά για τους Χιώτες ναυτικούς και τις οικογένειες τους και εμείς κάνουμε ένα αγώνα τα τελευταία χρόνια για την τοποθέτηση γιατρών, προκείμενου να επανέλθει στην εξυπηρέτηση του ναυτικού και της οικογένειας του», ανέφερε ο κ.Κουμπιάς τονίζοντας ότι η οριστική απόφαση αλλά και οι περεταίρω κινήσεις θα καθοριστούν από την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ανεξάρτητα από την προσωπική του άποψη, είπε, το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι αρνητικό.

"Εχω δεχθεί από το πρωί πάνω από 100 τηλέφωνα", είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κινητοποιήσεων γι' αυτό το θέμα, την 1 του Οκτώβρη, όπου πανελλαδικά οι συνταξιούχοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις.

"Μας βλέπω αντί για τις συντάξεις να βγαίνουμε στο δρόμο για τον Οίκο Ναύτου", ανέφερε .

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 08:18

Ένα φυσικό φαινόμενο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια όσων παρακολουθούσαν τη θαλάσσια περιοχή στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Ένας μικρός αλλά δυνατός ανεμοστρόβιλος, σχηματίστηκε στη θάλασσα, από νερό που έπεφτε με δύναμη από τον ουρανό, σαν ένα υδάτινο ποτάμι, που έτρεχε με τη δύναμη χειμάρρου, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλο στρόβιλο αέριων μαζών.

Ο ανεμοστρόβιλος ευτυχώς δεν συνάντησε κάποιο σκάφος στο πέρασμά του αλλιώς θα το είχε βυθίσει.

Το δυσάρεστο είναι ότι στην εκτόνωσή του βγήκε στη στεριά στην περιοχή του Αεροδρομίου, ενώ ευτυχώς ελάχιστα λεπτά πριν είχε προσγειωθεί το αεροσκάφος.

Στο πέρασμά του έκοψε σύριζα αλμυρίκια τα οποία καταπλάκωσαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ενώ σήκωσε τις στέγες στην επιχείρηση του Γιώργη Κώττη κυρίως, προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων της επιχείρησης.

Λαμαρίνες, ξύλα ακόμα και σιδερένια καπάκια εκτοξεύτηκαν παντού, χωρίς να προκαλέσουν ευτυχώς κανέναν τραυματισμό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ εκτός του ρεπορτάζ κατέγραψε όλη την πορεία του φυσικού φαινομένου, σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την απίστευτη δύναμη της φύσης.