Ελλείψει χώρου ...μικρά παιδιά στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου

Πέμ, 05/03/2020 - 14:19

Χώρο προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-μετανάστες, που εισέρχονται μετά την 1η Μαρτίου στα νησιά και θεωρούνται κρατούμενοι, αναζητά το Λιμενικό Ταμείο καθώς  μικρά παιδιά με τις μητέρες τους φιλοξενούνται στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου  ενώ οι ενήλικες σε λεωφορείο που βρίσκεται σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής η Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη αναφέρθηκε στο προφορικό αίτημα που κατέθεσε χθες προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου  ζητώντας την τοποθέτηση σκηνής στα χώρο στάθμευσης  δίπλα στο Λιμεναρχείο, αίτημα που απερρίφθη.

«Σύμφωνα με την εντολή που έχουμε λάβει κρατούνται όσοι εισέρχονται», ανέφερε η Λιμενάρχης Χίου συμπληρώνοντας ότι ήδη υπάρχουν 138 άτομα στο κτίριο της Λάδης και 45 στα Καρδάμυλα ενώ έξω από το Λιμεναρχείο βρίσκονται 70 άτομα, ανάμεσα τους και βρέφη.

Σύμφωνα με την κ. Αργύρη, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπήρχε χώρος να στεγαστούν τα μικρά παιδιά και για τον λόγο αυτό  ζήτησε, προφορικά, να τοποθετηθεί σκηνή στο χώρο στάθμευσης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο  να αρνείται τονίζοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δεν μπορεί να στηθεί σκηνή για την φιλοξενία παιδιών στο «μάτι του Βοριά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Λιμενάρχης Χίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής αποφάσισε να φιλοξενηθούν τα βρέφη με τις μητέρες τους στο Κρατητήριο του Λιμεναρχείου, μιας και ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος στεγασμένος χώρος.

«Ακόμη και οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα να κρατούνται σε στεγασμένο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λιμενάρχης Χίου τονίζοντας ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση καθώς αν οι ροές αυξηθούν τότε θα πρέπει να αναζητηθεί  χώρος πλησίον του Λιμεναρχείου, έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη από τον νόμο φύλαξη, με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής να απαντά ότι  αναζητείται χώρος.

Σχετικά Άρθρα