Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Ελλείψει χώρου ...μικρά παιδιά στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου

Πέμ, 05/03/2020 - 14:19

Χώρο προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-μετανάστες, που εισέρχονται μετά την 1η Μαρτίου στα νησιά και θεωρούνται κρατούμενοι, αναζητά το Λιμενικό Ταμείο καθώς  μικρά παιδιά με τις μητέρες τους φιλοξενούνται στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου  ενώ οι ενήλικες σε λεωφορείο που βρίσκεται σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής η Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη αναφέρθηκε στο προφορικό αίτημα που κατέθεσε χθες προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου  ζητώντας την τοποθέτηση σκηνής στα χώρο στάθμευσης  δίπλα στο Λιμεναρχείο, αίτημα που απερρίφθη.

«Σύμφωνα με την εντολή που έχουμε λάβει κρατούνται όσοι εισέρχονται», ανέφερε η Λιμενάρχης Χίου συμπληρώνοντας ότι ήδη υπάρχουν 138 άτομα στο κτίριο της Λάδης και 45 στα Καρδάμυλα ενώ έξω από το Λιμεναρχείο βρίσκονται 70 άτομα, ανάμεσα τους και βρέφη.

Σύμφωνα με την κ. Αργύρη, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπήρχε χώρος να στεγαστούν τα μικρά παιδιά και για τον λόγο αυτό  ζήτησε, προφορικά, να τοποθετηθεί σκηνή στο χώρο στάθμευσης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο  να αρνείται τονίζοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δεν μπορεί να στηθεί σκηνή για την φιλοξενία παιδιών στο «μάτι του Βοριά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Λιμενάρχης Χίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής αποφάσισε να φιλοξενηθούν τα βρέφη με τις μητέρες τους στο Κρατητήριο του Λιμεναρχείου, μιας και ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος στεγασμένος χώρος.

«Ακόμη και οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα να κρατούνται σε στεγασμένο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λιμενάρχης Χίου τονίζοντας ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση καθώς αν οι ροές αυξηθούν τότε θα πρέπει να αναζητηθεί  χώρος πλησίον του Λιμεναρχείου, έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη από τον νόμο φύλαξη, με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής να απαντά ότι  αναζητείται χώρος.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 11:36

H Tράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει στη μάχη κατά του Covid-19, και με στόχο να συνδράμει συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που είναι περισσότερο ευάλωτοι, προχωρά στη διάθεση κατοικιών για την φιλοξενία καρκινοπαθών, καθώς και των συγγενών και των συνοδών τους.  

Η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς υλοποιείται μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορά στη δωρεάν διάθεση για φιλοξενία 26 εξοπλισμένων και λειτουργικών κατοικιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στόχος της ενέργειας είναι οι ασθενείς με καρκίνο, αλλά και οι συγγενείς/συνοδοί τους που αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους για να νοσηλευθούν ή να εξεταστούν σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας, να έχουν μια φιλόξενη και ασφαλή διαμονή. 

Τα ακίνητα θα παραχωρηθούν προς φιλοξενία μέχρι το τέλος του έτους στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ενώ το κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Τράπεζας Πειραιώς, o Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, κ.  Γεώργιος Κορμάς, δήλωσε: «Σε τόσο μεγάλες κρίσεις οφείλουμε να σκεφτόμαστε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Μπορεί σήμερα να έχουμε κερδίσει την πρώτη μάχη, ωστόσο ο πόλεμος με τον κορωνοϊό συνεχίζεται. Για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, η νέα πραγματικότητα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια και κινδύνους. Η Τράπεζα Πειραιώς, θέλοντας να στηρίξει στην πράξη τον αγώνα τους, τους παρέχει φιλοξενία για μια ασφαλή και άνετη διαμονή για όσο διάστημα χρειάζεται να βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους».