Χίος, Πέμπτη 20 Ιουνίου

To "ευχαριστώ" της "Κιβωτού"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/05/2019 - 11:04

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου και τα παιδιά της ευχαριστούν θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Open House 2019, των παιδιών  , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο παιδικό χωριό στο Αίπος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, "η ανταπόκριση του Κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική, όπως συγκινητική ήταν και η αγάπη που εισέπραξαν τα παιδιά μας".

Επίσης, ευχαριστούν από καρδιάς τους χορηγούς  για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους.

"Ευχόμαστε να σας  έχουμε όλους δίπλα  μας και να μας στηρίζετε, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, καθώς οι ανάγκες, ανατροφής και φροντίδας των παιδιών μας, είναι πραγματικά τεράστιες. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, κυρίως του απλού κόσμου στον οποίο στηριζόμαστε καθώς δεν λαμβάνουμε κρατικά ή ευρωπαϊκά χρήματα. Είναι αποτέλεσμα των δικών σας και των δικών μας θυσιών στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Πέμ, 20/06/2019 - 15:44

Σε αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι της Χίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Αιτία για την αποχή τους , όπως ανέφεραν, είναι η «μετάθεση και των 4 Πρωτοδικών που υπηρετήσαν την τελευταία διετία στο Πρωτοδικείο Χίου σε άλλα Πρωτοδικεία και η μετάθεση στην Χίο 4 παρέδρων οι οποίοι θα ορκιστούν εδώ πρωτοδίκες». Οι δικηγόροι της Χίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτιμούν ότι οι ενέργειες αυτές υποτιμούν τόσο τους ιδίους όσο και το Πρωτοδικείο Χίου.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους νέους δικαστές που έρχονται», ανέφερε η Ανθίππη Ζαννάρα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συμπληρώνοντας ότι «η έλλειψη εμπειρίας που απαιτείται  από τον νόμο για να εκδικάζουν εφέσεις κατ αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Χίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην δικαστική λειτουργία της Χίου, ενώ παράλληλα για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν θα μπορεί να υπάρχει και στελέχωση του τριμελούς Πλημ/κειου με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του.

Σύσσωμο το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση από έμπειρους δικαστές προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που καταφεύγουν στην δικαστική οδό.

«Ζητάμε να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι θέμα προσώπων άλλα έλλειψη εμπειρίας που είναι απαιτουμένη από τον ίδιο τον νόμο», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η αποχή των δικηγορών της Χίου, όπως άλλωστε ανέφεραν, θα συνεχιστεί μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που αναφέρουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.