Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Ευννοούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας τα μέτρα της κυβέρνησης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/05/2020 - 14:57

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αφενός προς όφελος των εργοδοτών και αφετέρου ευνοούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης της εργασίας που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου που αναφέρθηκε με παραδείγματα στις κυβερνητικές εξαγγελίες τα μέτρα στηρίζουν κυρίως τους εργοδότες και τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ αναφορικά με τη μείωση των ενσήμων στα 50 για την ένταξη στο επίδομα εργασίας ο Κώστας Λίνας εκτιμά ότι, θα αποτελέσει ευκαιρία για την ανάπτυξη της μαύρης εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που οι εργοδότες επιδοτούνται για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στην αγορά εργασίας τονίζοντας για μια ακόμη φορά την έλλειψη προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας.

«Βγήκαμε σε μεικτό κλιμάκιο για ελέγχους μετά από δική μας πίεση και βρήκαμε επιχείρηση που απασχολούσε εργαζόμενο σε αναστολή», ανέφερε ο κ.Λίνας συμπληρώνοντας ότι επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1200 ευρώ που προβλέπει ο νόμος.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 11:34

Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 19χρονος από την ακτή του Ελεφαντοστού άγρια χτυπημένος στο στήθος και στην κοιλιά με μαχαίρι από Αφγανό. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται χτυπημένοι με μαχαίρι στην κοιλιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρικανοί από το Κονγκό και την Ακτή του Ελεφαντοστού 33 και 19 ετών αντίστοιχα. Ενώ ένας τρίτος νοσηλεύεται χτυπημένος με ξύλο στο κεφάλι

Όλα ξεκίνησαν στις 2 περίπου μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την κλοπή από Αφγανό ενός κινητού τηλεφώνου ιδιοκτησίας Αφρικανού. Σύντομα η σύρραξη γενικεύτηκα με τα παραπάνω αποτελέσματα.

Από την αστυνομία έχουν γίνει προσαγωγές και θεωρείται ότι ο ένας από τους προσαχθέντες είναι ο Αφγανός δράστης της φονικής επίθεσης.

 

Αναδημοσμίευση από stonisi.gr