Ευννοούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας τα μέτρα της κυβέρνησης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/05/2020 - 14:57

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αφενός προς όφελος των εργοδοτών και αφετέρου ευνοούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης της εργασίας που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου που αναφέρθηκε με παραδείγματα στις κυβερνητικές εξαγγελίες τα μέτρα στηρίζουν κυρίως τους εργοδότες και τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ αναφορικά με τη μείωση των ενσήμων στα 50 για την ένταξη στο επίδομα εργασίας ο Κώστας Λίνας εκτιμά ότι, θα αποτελέσει ευκαιρία για την ανάπτυξη της μαύρης εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που οι εργοδότες επιδοτούνται για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στην αγορά εργασίας τονίζοντας για μια ακόμη φορά την έλλειψη προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας.

«Βγήκαμε σε μεικτό κλιμάκιο για ελέγχους μετά από δική μας πίεση και βρήκαμε επιχείρηση που απασχολούσε εργαζόμενο σε αναστολή», ανέφερε ο κ.Λίνας συμπληρώνοντας ότι επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1200 ευρώ που προβλέπει ο νόμος.

 

 

 

 

eynoei_tis_eyeliktes_morfes_ergasias_i_kyvernisi

Σχετικά Άρθρα