Εύσημα σε διοίκηση και προσωπικό του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου από την Μίνα Γκάγκα

«Διαχειρίστηκαν με οργάνωση την πανδημία» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Παρ, 24/09/2021 - 14:38

Με καλές εντυπώσεις από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου, μίλησε η αναπληρωτρία Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, που έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στην Χίο.

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η Χίος είναι ένα αγαπημένο για εκείνη μέρος, που έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν, ενώ αναφορικά με το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου υπογράμμισε ότι ξεχωρίζει για το καλό ιατρικό προσωπικό, που όπως τόνισε, είναι δεμένο μεταξύ του και πολύ οργανωμένο καθόλη την περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι αφενός να συνεχίσουν τα έργα των κτηριακών υποδομών και αφετέρου να σχεδιαστεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο προσλήψεων, καθώς όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο προγραμματισμός προσλήψεων δεν είναι εφικτό να γίνεται σε περίοδο πανδημίας.

«Πήραμε προσωπικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά ο σχεδιασμός μόνιμων προσλήψεων δεν μπορεί να γίνει σε με τόσο κρίσημη σαν αυτή περίοδο, αλλά με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτώμενη για την δυναμικότητα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείο Χίου, με δεδομένο την αύξηση κρουσμάτων σε μικρά παιδιά, τόνισε ότι «υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για την ανάπτυξη πανελλαδικά περισσοτέρων κλινών για παιδιά είτε απλές είτε ΜΕΘ».

Κλείνοντας η αναπληρώτρια υπουργός, συναντήθηκε με την διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Σχετικά Άρθρα