Γιατρός στα Ψαρά με επιδότηση σίτισης και στέγασης από την Περιφέρεια

Τετ, 30/09/2015 - 14:51

Από τη δέσμευση στην πράξη, πέρασε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην περίπτωση της στελέχωσης του ιατρείου των Ψαρών, υλοποιώντας την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την εξασφάλιση σίτισης και στέγασης της γιατρού που θα υπηρετήσει εκεί για ένα χρόνο.

Αυτό έγινε με την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, της επιδότησης ενοικίου και σίτισης της διορισμένης από το Υπουργείο Υγείας Ιατρού Υπηρεσίας Υπαίθρου των Ψαρών για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2015 έως Αύγουστο 2016.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας «η σχετική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι μια έμπρακτη συμβολή της Περιφέρειας στην παροχή κινήτρων σε ιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες σε μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην υγειονομική θωράκιση των νησιών μας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας γίνεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Υγείας το οποίο και προκηρύσσει τις ανάλογες θέσεις ιατρών.»

Σχετικά Άρθρα