
Οι Χιώτες Πρόσκοποι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν για μια ακόμα φορά στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s Do It Greece που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Με κεντρικό σύνθημα το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», η φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου. Η δράση οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Στην προσπάθεια αυτή, είναι επίσημη και ουσιώδης η αρωγή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Η απήχηση της δράσης του 2017 ξεπέρασε τις 100.000 άτομα, ενώ η Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece είχε ως αποτέλεσμα να συμμετέχουν περισσότερα από 1.400 σχολεία (το 10% των σχολείων της χώρας), δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενσωματώσουν τις σχετικές δραστηριότητες στην καθημερινότητα της σχολικής μονάδας.
Η φετινή θεματική είναι «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά.
Οι Πρόσκοποι της Χίου την Κυριακή το πρωί, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα βρεθούν στα παρακάτω σημεία:
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, θα ζωγραφίσει επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου
Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου, θα καθαρίσει την παραλία στο Κοντάρι και θα συντηρήσει την παιδική χαρά στο Πάρκο Θελούδη.
Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, θα συντηρήσει τον αύλειο χώρο στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκου στο Βροντάδο.
Οι Πρόσκοποι της Χίου, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στις παραπάνω δράσεις και να βοηθήσει για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.







































