Γηροκομείο Χίου... Α.Ε. Φυτοζωεί με χρέη 600.000 ευρώ

Σάβ, 08/08/2015 - 11:56

Σαν μια Ανώνυμη Εταιρεία και όχι σαν ένα Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, αντιμετωπίζει η Πολιτεία το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαλινός», με αποτέλεσμα συσσωρευμένα χρέη σε ΔΟΥ - ΙΚΑ κ.ά., ύψους 600.000 ευρώ, να «πνίγουν» τη λειτουργία του, ενώ η μεγάλη μείωση εσόδων από ενοικίαση των ακινήτων του, με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό του.

Τα παραπάνω κατέθεσε στην «Αλήθεια TV» ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ., Δημήτρης Σαρρής, μαζί με τον νέο διευθυντή του Ιδρύματος Βαγγέλη Σταμούλη, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε η εταιρεία «Χανδρής Ελλάς» στους τροφίμους, σε ταβέρνα της Χίου.

Παράλληλα τόσο ο νέος πρόεδρος όσο και ο νέος διευθυντής αναφερόμενοι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ίδρυμα, τόνισαν τις περικοπές που έχουν γίνει τόσο σε μισθοδοσία (μειώσεις ύψους 30%) όσο και στον αριθμό των εργαζομένων, που από 14 έχουν μείνει 9, με τον αριθμό των τροφίμων να παραμένει ο ίδιος.

«Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων, πολιτείας και κοινωνίας, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής, καλώντας  ταυτόχρονα τους Χιώτες να επισκεφτούν τους χώρους του γηροκομείου και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την ποιότητα των παροχών προς τους τρόφιμους.

Από την πλευρά τους οι ίδιοι οι ωφελούμενοι με δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν την ανθρώπινη στήριξη που δέχονται από το προσωπικό, τη φροντίδα και την περίθαλψη που τους προσφέρουν, μια και για τους περισσότερους είναι το απαραίτητο στήριγμα για την επιβίωσή τους.

 

Σχετικά Άρθρα