Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

"Χελιδονίσματα" στη Βιβλιοθήκη "Κοραής"

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/03/2019 - 12:57

Γέμισε παιδικές φωνές ο χώρος της "Βιβλιοθήκης Κοραή", καθώς δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Βίωσε & Επιβίωσε» μαθαίνοντας για τα χελιδόνια, τα είδη αλλά και το μακρύ ταξίδι τους, προς την Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την νέα γενιά για τα πτηνά και τα είδη που υπάρχουν στην φύση», ανέφερε η Μαριάνα Καρίβαλη, εθελόντρια από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

«Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν έρθει καθόλου σε επαφή με την φύση, κυρίως σε μεγάλες πόλεις, καθώς γνωρίζουν ζώα και πουλιά μόνο από τις εικόνες στον υπολογιστή», τόνισε η Σοφία Τάζογλου, από το Εργαστήρι «Βίωσε και Επιβίωσε».

Σχετικά Άρθρα

Τριπλάσιος αριθμός διαβιούντων στη ΒΙΑΛ από την χωρητικότητά της!
Τετ, 18/09/2019 - 09:44

Χθες 81 άτομα, σήμερα - μέχρι στιγμής- 62 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας, μέσω Χίου, προερχόμενοι από τα απέναντι παράλια.

Τα περιστατικά που αντιμετώπισαν οι λιμενικοί ήταν 2 διασώσεις, σε Οινούσσες και Καρφά και αν συνεχιστούν αυτές οι καιρικές συνθήκες και οι ροές είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα αργήσουμε να φτάσουμε στον αριθμό των 4.000 προσφύγων - μεταναστών και στο νησί μας.

Σύμφωνα με την προχθεσινή καταγραφή, που δεν περιλαμβάνει τους 143 που ήρθαν χθες και σήμερα, στην ΒΙΑΛ διέμεναν 3.156 (με χωρητικότητα 1.014), ενώ συνολικά στη Χίο διαβιούν 3.460 πρόσφυγες και μετανάστες! Συνολικά πλέον στα νησιά έφτασαν τους 26.618 από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι στη Λέσβο (12.957).

Τέλος, με βάση την εβδομαδιαία ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ την εβδομάδα από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου μέσω Χίου ήρθαν 255 πρόσφυγες - μετανάστες έναντι 112 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.